Extern bild

Närakut Löwenströmska flyttar och byter namn till Närakut Sollentuna

Publicerad:

Tisdagen den 14 januari flyttade Närakut Löwenströmska till Sollentuna sjukhus och bytte samtidigt namn till Närakut Sollentuna. På närakuten ska patienter få bedömning och behandling av bland annat frakturer, hjärnskakning, sårskador och akuta allergier alla dagar i veckan mellan klockan 08.00 och 22.00.

Mottagningen ligger i Sollentuna sjukhus lokaler på Nytorpsvägen 10, nära pendeltågsstationen. I de nya och större lokalerna arbetar 20 medarbetare och mottagningen har kapacitet att ta emot cirka 35 000 patienter per år.

- Genom flytten kommer vi att kunna behandla fler patienter än tidigare. Det är en satsning på vård som ligger mellan primärvård och sjukhusvård och något som behövs för att öka tillgängligheten av sjukvård, säger Carlos Hagel, specialist i allmänmedicin och verksamhetschef Närakut Sollentuna.

Uppdraget är detsamma som Närakut Löwenströmska hade och Närakut Sollentuna kommer också att ha öppet alla dagar klockan 08.00 – 22.00. Närakuten erbjuder sjuksköterske- och läkarmottagning och har kompetens för barn och äldre samt ambulansintag, laboratorium och tillgång till röntgen.

Närakuten tar även hand om och färdigbehandlar patienter med mer resurskrävande akuta skador och sjukdomar, däribland frakturer, buksmärtor, sårskador, hjärnskakning eller akuta allergiska problem.

-Närakuterna är en viktig del i utvecklingen av den svenska sjukvården och vi välkomnar alla patienter som väljer att besöka oss för sina besvär. Den här förändringen är bra för patienterna, men ställer samtidigt krav på oss inom vården att dirigera patienterna rätt, säger Carlos Hagel.

Närakut Sollentuna drivs av Cityakuten, som också kommer att driva Region Stockholms tionde närakut vid Hötorget i Stockholm. Cityakuten ingår i Proliva som är ett helägt bolag inom Praktikertjänstkoncernen.

Tillbaka

Blocks