Extern bild

Praktikertjänst har ansökt om förtida upphörande av Bohuspraktikens vårdavtal

Publicerad:

Praktikertjänst har hos Västra Götalandsregionen ansökt om förtida upphörande av vårdcentralen Bohuspraktikens vårdavtal. Om regionen godkänner ansökan så stänger mottagningen den 31 maj 2020. Bakgrunden till ansökan är en tuff ekonomisk situation och svårigheter att rekrytera medarbetare.

Vårdcentralen Bohuspraktiken ligger i Bohus i Ale kommun och har omkring 5 000 listade patienter och 12 medarbetare.

- På grund av en tuff ekonomisk situation och svårigheter att rekrytera fast anställda medarbetare så har Praktikertjänst beslutat att hos regionen ansöka om ett förtida upphörande av Bohuspraktikens vårdavtal, inklusive BVC-verksamheten, säger Sofie Wallenberg, chef för verksamhetsutveckling på Praktikertjänst.

Västra Götalandsregionens hälso- och sjukvårdsnämnd fattar beslut i ärendet den 27 februari och om förfrågan godkänns stänger Bohuspraktiken den 31 maj 2020.

- Det är naturligtvis ett väldigt tråkigt beslut att behöva stänga verksamheten, och jag beklagar att vi inte lyckats rekrytera medarbetare som kan leda och driva verksamheten. Vi har vridit och vänt på alla stenar, men inte kunnat hitta en långsiktig lösning för att driva verksamheten vidare, säger Sofie Wallenberg.

Efter att Bohuspraktiken avvecklats driver Praktikertjänst 19 vårdcentraler i Västra Götalandsregionen, varav Nödinge vårdcentral, Centrumpraktiken och Älvpraktiken ligger i området kring Bohus.

Patienter och barn som är listade vid Bohuspraktiken kan lista om sig på valfri vårdcentral. Om patienter och vårdnadshavare inte aktivt väljer annan vårdcentral flyttas de automatiskt över till annan mottagning enligt närhetsprincipen.

Praktikertjänst för nu en dialog med Västra Götalandsregionen om en trygg och patientsäker avveckling och alla listade patienter kommer att hållas informerade.

Så listar man sig på en vårdcentral

På webbplatsen 1177.se finns information om omlistning och hur patienter och vårdnadshavare gör för att lista sig på en vårdcentral. Det går också bra att kontakta valfri vårdcentral direkt för information om hur man listar sig där.

För ytterligare information, kontakta gärna:

Erik Magni, presschef, Praktikertjänst, tel: 0703-26 50 98, e-post: erik.magni@ptj.se

Tillbaka

Blocks