Extern bild

Praktikertjänst startar ny vårdcentral – Läkargruppen Landskrona

Publicerad:

Idag öppnar vårdföretaget Praktikertjänst en ny vårdcentral i centrala Landskrona. Det är Camilla Ling Jinnestål och Kim Gerløv – båda specialister i allmänmedicin – som tar över lokalerna efter Familjehälsan Landskrona i polishuset i centrala Landskrona. Mottagningen erbjuder sedvanliga öppettider, men också digitala vårdmöten via Praktikertjänst24, en tjänst där patienten kan starta ett ärende dygnet runt.

Vårdcentralen erbjuder förutom läkarmottagning även kontakt med sjuksköterska, sjukgymnast, arbetsterapeut, dietist, KBT-terapeut samt provtagning och vaccination.

- Vi är två specialister i allmänmedicin som valt att starta den här nya vårdcentralen. Vi vill att Landskronaborna ska få tillgång till en vårdcentral med god fast bemanning och hög kvalitet, säger Camilla Ling Jinnestål, som är född och uppvuxen i Landskrona och redan idag är verksam i staden. Hon fortsätter:

- Personligt engagemang och kontinuitet är viktiga förutsättningar för god primärvård och därför strävar vi efter att alla patienter som är listade på mottagningen ska ha en namngiven läkare.

Mottagningen – som drivs inom vårdval Vårdcentral på uppdrag av Region Skåne – kommer redan från start att ge listade patienter möjlighet till digitala vårdmöten via Praktikertjänst24, en digital vårdtjänst som fungerar som en förlängning av mottagningen. Tjänsten är öppen dygnet runt och patienterna kan när som helst påbörja ett ärende eller besök och få svar under mottagningens ordinarie öppettider.

- Under rådande coronapandemi då invånarna uppmanas iaktta social distansering för att minska smittorisken, är en digital vårdtjänst ett bra komplement till ett fysiskt besök. Praktikertjänst24 gör det möjligt att behålla den personliga kontakten till patienten, säger Camilla Ling Jinnestål, och fortsätter:

- Via tjänsten kommer vi att kunna ge patienter en mer tillgänglig och mer sammanhållen vård där patienten snabbare ska få möta rätt vårdnivå, exempelvis läkare eller sjuksköterska. Dessutom slipper patienterna telefonkö och passa tider för när vi ringer upp.

Läkargruppen Landskrona ligger på Rådhusgatan 1 i Landskrona. Läs mer om verksamheten på www.ptj.se/lakargruppen-landskrona/

För ytterligare information, kontakta gärna:

Camilla Ling Jinnestål, specialist i allmänmedicin och verksamhetschef, Läkargruppen Landskrona, e-post: camilla.ling.jinnestal@ptj.se

Erik Magni, presschef, Praktikertjänst, tel: 0703-265098, e-post: erik.magni@ptj.se

Tillbaka

Blocks