Extern bild

Praktikertjänst planerar en ny typ av vårdcentral i Rosendal, södra Uppsala

Publicerad:

Sveriges största privata vårdkoncern Praktikertjänst planerar att öppna en ny typ av vårdcentral i stadsdelen Rosendal i södra Uppsala. Konceptet blir det första i sitt slag och kommer samla primärvård, BVC och tandvård med ambitionen att på sikt även erbjuda möjlig specialistvård.

Vid Rosendals torg, mitt i områdets pulsåder och längs med huvudgatan har Praktikertjänst tecknat ett hyresavtal med fastighetsbolaget Wallenstam, i syfte att öppna en ny typ av vårdcentral. Planerad öppning är under senhösten 2021. Konceptet är en del av bolagets nya satsning där man ser Uppsala och Rosendal som ett utmärkt område att erbjuda invånarna denna service.

- Vi märker att boende i nybyggda områden gärna vill ha all samhällsservice samlad på en och samma plats och i sin direkta närhet. Konceptet att kunna erbjuda vårdcentral, BVC, tandläkarmottagning och på sikt även specialistvård under mer eller mindre samma tak är unikt för Praktikertjänst och något som vi vet efterfrågas av de boende i nya områden, säger Fredrik Ahlström, chef Affärsutveckling på Praktikertjänst AB.

Praktikertjänst har sedan tidigare fem vårdcentraler i region Uppsala och 10 tandläkarmottagningar i Uppsala. Adressen för den nya vårdcentralen blir Torgny Segerstedts allé 82 B.

- Som invånare ska man kunna gå till ett och samma ställe, träffa samma läkare eller tandläkare och på så sätt få hjälp med vård i livets alla skeenden och med de flesta behov av vård som kan uppstå. Att kunna göra detta först i Sverige, i Rosendal och Uppsala känns väldigt bra, avslutar Fredrik Ahlström.

Enligt plan ska den nya vårdcentralen öppna under senhösten 2021 och Praktikertjänst har en dialog med Region Uppsala, som måste ge tillstånd för att nya vårdcentraler ska få öppna i regionen.

För ytterligare information kontakta:

Fredrik Ahlström, Chef Affärsutveckling Praktikertjänst AB, tel 010 128 36 13

Tillbaka

Blocks