Extern bild

Praktikertjänst har tillsammans med laget.se startat initiativet ”Hitta Idrotten” för att främja ökad fysisk aktivitet och hälsa bland barn och ungdomar

Publicerad:

Sveriges största privata vårdgivare Praktikertjänst har idag lanserat tjänsten Hitta Idrotten tillsammans med laget.se. Tanken med initiativet är att ge fler barn och unga möjligheten att tidigt hitta rätt väg in till ett mer aktivt liv genom idrott och på så sätt skapa förutsättningar för en bättre hälsa och ett ökat välbefinnande.

Idag lanseras initiativet ”Hitta Idrotten” som tagits fram genom ett samarbete mellan Praktikertjänst och laget.se. Som Sveriges största privata vårdgivare vill Praktikertjänst skapa förutsättningar för ett långt, hälsosamt och hållbart liv, samtidigt som laget.se jobbar utifrån sin vision “Fler i idrott”. Målet med tjänsten ”Hitta Idrotten” är att fler barn och ungdomar ska ges möjligheten att hitta vägen till ett mer aktivt liv genom att visa vilka idrottsaktiviteter som finns i närområdet.

– Genom initiativet ”Hitta Idrotten” hoppas vi kunna ge fler barn och unga möjligheten att enklare kunna engagera sig i idrott. En stor del av Praktikertjänsts arbete handlar om att bidra till ett hållbart samhälle där människor mår bra och är friska. Att vara med och engagera oss i frågor som främjar rörelse och gemenskap är därmed en naturlig del av vår verksamhet, då fysisk aktivitet ofta är en förutsättning för att må bättre och förebygga sjukdomar, säger Carina Olson, vd och koncernchef i Praktikertjänst.

Tjänsten ”Hitta Idrotten” riktar främst in sig till barn och unga, men även vuxna kan använda sig av hemsidan. Tjänsten möjliggör att man kan söka på olika kommuner och se vilka idrottsaktiviteter som erbjuds. Det är dessutom möjligt att ställa in olika åldersgrupper och kön. Tanken är att föräldrar, ungdomar och vuxna enkelt ska kunna hitta idrotter som de är nyfikna på eller se vilka idrottsverksamheter som finns i närområdet.

– laget.se vision är att få ”Fler i Idrott”, oavsett vilken nivå man väljer att utöva idrott på. Att bidra med initiativ som gör att fler barn och ungdomar engagerar sig i idrott är både kul och viktigt för samhället. Idrott är verkligen inte bara något som leder till ökad fysisk aktivitet utan det förenar människor och skapar stor glädje. För mig är det dessutom viktigt att idrott ska vara lättillgängligt för att fler ska vilja och kunna hålla på med det, vilket ”Hitta Idrotten” möjliggör, säger Johan Ydring, vd för laget.se

Är du eller ditt barn intresserade av att börja idrotta eller nyfikna på vad som finns i ert område? Gå in på https://hittaidrotten.se/

Om laget.se
Sedan 2004 har laget.se levererat system till klubbar och lag inom svensk idrott och är idag Sveriges i särklass största aktör. laget.se har sitt huvudkontor på Stortorget i Örebro och försäljningskontoret hittas på Södermalm i Stockholm. laget.se kan för många beskrivas som en hemsida för klubbar och lag men är framförallt ett kraftfullt administrations- och kommunikationsverktyg.

Tillbaka

Blocks

Övrigt