Extern bild

Kristina Cato ska leda Praktikertjänsts satsning på hållbarhet

Publicerad:

Kristina Cato har anställts för att leda Praktikertjänsts satsning på hållbarhet. Tjänsten som Kristina Cato tillträder är ny med ansvar för såväl hållbarhet som kommunikation. Hon ingår i koncernledningen och tillträdde den 14 februari.

Praktikertjänsts styrelse har fattat beslut om en ny strategi som innebär flera satsningar för bolaget under kommande år, bland annat ett ökat fokus på hållbarhet.

- Det ställs allt hårdare krav på hållbarhet och transparens från både myndigheter och patienter. Rekryteringen av Kristina Cato är en viktig del i det förändringsarbete vi nu står inför. Hon har erfarenhet från både strategisk kommunikation och hållbarhetsarbete, säger Carina Olson, vd och koncernchef på Praktikertjänst.

Kristina Cato har en filosofie magisterexamen från Uppsala universitet och kommer senast från konsultuppdrag där hon hjälpt olika företag att utveckla hållbarhetsstrategier. Dessförinnan var hon verksam i IT-branschen i 20 år, som chef för kommunikation, IR, hållbarhet och varumärke på konsultbolaget Cybercom Group. Hon har även arbetat inom sjukvården.

- Praktikertjänst har utvecklat svensk vård i över 60 år. Med 1 000 mottagningar över hela landet och en digital vårdtjänst bidrar medarbetarna dagligen till att stärka människors hälsa. Jag är väldigt stolt över förtroendet jag fått att få bli en del av att bidra till att framtidssäkra vårdkapaciteten i Sverige. Just hållbarhetsfrågorna blir allt viktigare med nya direktiv och regelverk till följd. För att lyckas med hållbarhetsarbetet krävs gemensamma ansträngningar i hela organisationen, säger Kristina Cato, chef för kommunikation och hållbarhet på Praktikertjänst.

För ytterligare information, kontakta gärna:

Praktikertjänsts pressjour, tel: 010-128 36 66, e-post: press@ptj.se

Tillbaka

Blocks