Extern bild

Praktikertjänst öppnar kombinerad tandvårdsmottagning och vårdcentral i Upplands Väsby

Publicerad:

Den 1 september öppnar vårdföretaget Praktikertjänst en kombinerad tandvårdsmottagning och vårdcentral i Upplands Väsby utanför Stockholm. Mottagningen är den första i sitt slag och kombinerar Praktikertjänsts erbjudande inom tandvård och primärvård.

Upplands Väsby är en kommun som vuxit kraftigt under senare år och befolkningsökningen väntas fortsätta. Därför startar Praktikertjänst nu sin tredje vårdcentral i kommunen, och mottagningen öppnar på Stora Wäsby Gård, vägg i vägg med Stora Wäsby Tandvård.

- Det här är en satsning på ett helt nytt vårdnav i Upplands Väsby, och genom att kombinera vårt erbjudande inom tandvård och primärvård får patienterna möjlighet att få vård och behandling för många av sina besvär, oavsett om det gäller munhälsan eller andra besvär. Det är ett riktigt spännande initiativ som jag hoppas vi kan ta vidare till fler platser runt om i Sverige, säger Carina Olson, Praktikertjänsts vd och koncernchef.

Tandvårdsmottagningen och vårdcentralen – som drivs inom vårdval husläkarverksamhet på uppdrag av Region Stockholm – arbetar under samma tak på Stora Wäsby Gård, där familjen de Geer är hyresvärd. Innanför entrén tar patienten vänster för att besöka tandvården och höger för att besöka vårdcentralen.

- Munhälsan har stor betydelse för den allmänna hälsan och tvärtom. Därför har patienterna mycket att vinna på ett nära samarbete mellan tandvården och primärvården, säger Eva Björkman, tandläkare och verksamhetschef på Stora Wäsby Tandvård.

- Vi kommer att vara en familjär och engagerad mottagning där patienterna får träffa samma läkare eller sjuksköterska vid varje planerad kontroll, ett upplägg som också finns i tandvården. Att patienten får träffa samma medarbetare vid varje planerat besök är viktigt och bidrar till en bättre vård, och något vi vet verkligen uppskattas av patienterna, säger Pernilla Kadry, verksamhetschef på Stora Wäsby Vårdcentral.

Tandvårdsmottagningen har idag 14 medarbetare och erbjuder både allmän- och specialisttandvård. Vårdcentralen startar med sju medarbetare och kommer att kunna ta emot cirka 5 000 listade patienter.

Vårdcentralen är nyrenoverad och har goda parkeringsmöjligheter, men nås också enkelt via buss.

Praktikertjänst driver idag 88 vårdcentraler, varav 23 i Region Stockholm.

Läs mer om mottagningarna här och här.

För ytterligare information, kontakta gärna:

Praktikertjänsts pressjour, tel: 010-128 36 66, e-post: press@ptj.se

Tillbaka

Blocks