Extern bild

Västra Götalandsregionen förlänger med Praktikertjänst i Dalsland, Lysekil och Strömstad

Publicerad:

Hälso- och sjukvårdsnämnden i Västra Götalandsregionen har förlängt Praktikertjänsts nuvarande vårdavtal om att bedriva specialistvård och röntgen vid de tre lokalsjukhusen i Bäckefors, Lysekil och Strömstad. Praktikertjänst har haft vårdavtalet sedan 2015 och det förlängs nu till 2021, vilket innebär att Praktikertjänst kan fortsätta att utveckla verksamheten.

Vården vid de tre lokalsjukhusen drivs genom Praktikertjänst Närsjukhus – ett dotterbolag i vårdkoncernen Praktikertjänst – och det nuvarande vårdavtalet löper ut den 31 oktober 2019, men förlängs nu till den 31 oktober 2021.

- Det är ett glädjande besked som slår fast att vården vi ger är uppskattad och fungerar. I år beräknas närmare 70 000 personer besöka våra verksamheter och det är en patientnära vård som verkligen behövs, säger Patrik Thulin, vd för Praktikertjänst Närsjukhus.

Praktikertjänst Närsjukhus driver idag flera olika mottagningar inom exempelvis gynekologi, diabetes, kardiologi, hud och barn och ungdom. Utanför grundavtalet har Praktikertjänst Närsjukhus också satsat på att inom kort starta ultraljud och verksamhet inom vårdval rehab, en verksamhet som bemannas med fysioterapeut, arbetsterapeut och logoped samt vid behov även ortoped och dietist.

- Vi har på kort tid byggt upp en bred verksamhet och min förhoppning är att vi kan växla upp ytterligare, exempelvis genom en vårdavdelning för utskrivningsklara vid Lysekils närsjukhus. Vi står redo för en sådan satsning om regionen eller kommunerna beslutar sig för att göra en upphandling, säger Patrik Thulin.

För ytterligare information, kontakta gärna:

Erik Magni, presschef, Praktikertjänst, tel: 0703-265098, e-post: erik.magni@ptj.se

Tillbaka

Blocks