en bild
Kategorier för sidan Hälsovård

Våra dotterbolag

Inom hälso- och sjukvård driver vi 145 vård- och rehabenheter, 270 specialistmottagningar och 14 dotterbolag inom vård. Vi har också cirka 1000 tandvårdsverksamheter, såväl mottagningar som tandtekniska laboratorier.

BB Stockholm

BB Stockholm bedriver vård under graviditet och förlossning samt gynekoligsk öppenvård. I verksamheten ingår barnmorskemottagningar, barnavårdscentral och ungdomsmottagning samt en förlossningsoch eftervårdsavdelning belägen på Danderyds sjukhus. Verksamheten ägs av Danderyds sjukhus och Praktikertjänst AB tillsammans. 


CityAkuten

När CityAkuten startade 1983 var det en av de första mottagningarna dit människor kom för att de hade valt det själva. Många uppskattade möjligheten att få snabb specialistvård mitt inne i city. Idag är CityAkuten ett helt vårdkvarter med drygt 400 anställda vid Hötorget i Stockholm.

Praktikertjänst Närsjukhus i Västra Götaland

Från den 7 april 2015 har Praktikertjänst tagit över driften av viss öppen specialistsjukvård på Dalslands, Lysekils och Strömstads sjukhus. Specialistsjukvården samlas i Praktikertjänsts dotterbolag Praktikertjänst Närsjukhus Dalsland Lysekil Strömstad. 


Praktikertjänst N.Ä.R.A.

Praktikertjänst N.Ä.R.A. AB en stor och viktig aktör inom sjukvården i Stockholms län. Företaget är representerat i hela länet och har verksamhet inom bland annat närsjukvård, äldresjukvård, rehabilitering, palliativ slutenvård och ASIH.

Praktikertjänst Psykiatri

Praktikertjänst Psykiatri erbjuder patienten och dess närstående hög tillgänglighet och delaktighet, professionellt och personligt bemötande med tre mottagningar i Stockholm. Två allmänpsykiatriska specialistmottagningar i Spånga och Kista samt en psykiatrisk specialistmottagning i Rinkeby. Under 2018 växer verksamheten ytterligare och blir Nordens största privata psykiatriverksamhet. 


Rehab Station Stockholm

Rehab Station Stockholm är ett internationellt rehabiliteringscenter och tar emot patienter från hela världen. Bolaget bedriver rehabilitering av hög standard i en stimulerande och kreativ miljö. Rehabiliteringen bygger på integrerade medicinska, psykosociala, hälsobefrämjande och tekniska insatser.

Ryggkirurgiska kliniken i Strängnäs

Ryggkirurgiska kliniken i Strängnäs strävar efter att bli Europas främsta kompetenscentrum för ryggsjukdomar och verka inom hela det ryggkirurgiska området. Scandinavian Venous Centre AB Venous Centre är Skandinaviens ledande helspecialiserade klinik för åderbråck. Det delägda bolaget har lyckats bevisa är att det går att göra något åt åderbråck. Med modern laserbehandling är det snabbt, enkelt och skonsamt. Verksamheten bedrivs i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Praktikertjänst Anestesisjukvård 

Bedriver anestesisjukvård främst inom Stockholmsområdet. Har bland annat mobila enheter som utför tjänster hos andra vårdgivare.

Sollentuna Specialistklinik AB Sollentuna Specialistklinik

Grundades 2007 och sedan hösten 2014 drivs företaget inom Praktikertjänstkoncernen. Specialistläkarmottagningen innefattar specialiteterna ortopedi, öron-, näsa- och halssjukdomar, smärtmottagning samt endoskopiverksamhet. Dessutom finns specialister i anestesiologi knutna till kliniken.

Stockholm Heart Center

Kombinerar mottagning för kardiologi och klinisk fysiologi. Med drygt 30 000 besök per år är bolaget en av Sveriges största privata öppenvårdsmottagningar för patienter med hjärtkärlsjukdom.

Närsjukvården Österlen 

Närsjukhuset Simrishamn drivs av Praktikertjänst på uppdrag av Region Skåne. För patienter gäller samma villkor för vård som hos övriga vårdgivare inom regionen.

UltraGyn Stockholm

UltraGyn startade ursprungligen 1991 och är sedan 2017 ett helägt dotterbolag i Praktikertjänstkoncernen. Verksamheten har successivt växt och utvecklats till att bli ett av Stockholms ledande företag inom området specialiserad vård för kvinnor i livets alla skeden.