en bild

Lediga jobb för läkare

De som utför vården äger också företaget. Det är kärnan i vår unika kooperativa modell. Vi ser den också som den bästa modellen för att bedriva vård och en viktig anledning till att vi varje år hamnar i topp vad gäller både nöjda patienter och medarbetare. Vår vision är långsiktigt hållbar vård för alla i hela Sverige.

Inom hälso- och sjukvård har vi över 90 vårdcentraler, 80 specialistmottagningar och nära 40 rehabmottagningar i hela landet. Tillsammans vill vi göra verklig skillnad för patienter och samhälle.

Som läkare kan du driva och utveckla en verksamhet och bli delägare i Sveriges största vårdkooperativ, eller arbeta som anställd läkare på en av våra många verksamheter.

Måste man vilja bli delägare för att söka lediga jobb som läkare hos Praktikertjänst?

Nej det är inget krav, men en möjlighet. Att bli delägare i Praktikertjänst innebär att du får möjlighet att driva och utveckla en verksamhet och kan bestämma över till exempel arbetssätt, arbetstider och utbildning. Samtidigt har du stöd från en rad centrala funktioner med spetskompetens inom till exempel kvalitet och HR. Så att du och medarbetarna kan fokusera på patienterna. Har du drivkraften och viljan att vara med och utveckla vården så har du kollektivets kraft i ryggen. Med vår modell kan du vara med och påverka samtidigt som du har tid över för att fokusera på verksamheten samt det dagliga arbetet med patienter.

Hos oss kan du börja arbeta som läkare på en mottagning nära dig. Med tiden blir du kanske intresserad av att bli verksamhetschef och delägare och få möjlighet att själv driva en mottagning. Då hjälper vi dig att hitta möjligheter för det. Det kan kännas som ett stort steg att ta, men vi har gjort det här i över 60 år och finns där för dig hela vägen. Du får även goda förutsättningar att lyckas i din chefsroll.

Kan jag bara vara anställd?

Självklart. Alla våra delägare är också anställda i Praktikertjänst och har därmed tryggheten i att vara anställda i ett av Sveriges största privata vårdföretag. Men det finns inget krav på att du behöver bli delägare, det vill säga bli aktieägare i Praktikertjänst. Du kan välja att arbeta som läkare på till exempel en vårdcentral där det dagliga arbetet leds av en av våra delägare, som har ett legitimerat vårdyrke, och även är verksamhetschef. Precis som på andra vårdcentraler eller specialistmottagningar ingår du i ett team med engagerade kollegor som till exempel sjuksköterskor, specialister, ST-läkare och fysioterapeuter.

Vi har många legitimerade läkare som inte är delägare, men som fortfarande kan ta del av våra förmåner som finns för våra medarbetare. Vi är måna om att du ska trivas och ha en god arbetsmiljö så att vi tillsammans kan skapa kontinuitet för våra patienter och långsiktigt hållbar vård.

Får jag utbildning/introduktion om jag är läkare och blir delägare i Praktikertjänst?

Redan från start går du igenom ett gediget introduktionsprogram där du bland annat lär dig de ekonomiska grunderna, hur vi arbetar med kvalitetsledning och hur du leder en framgångsrik mottagning. Under det första året som delägare och verksamhetsansvarig har du kontinuerlig utbildning och uppföljning att luta dig på i dina beslut. Du har dessutom alltid stöd från centrala funktioner som till exempel HR, försäkring, markandsföring och ekonomi. Du kan även få hjälp vid myndighetskontakt och har tillgång till förmånliga leverantörsavtal.

Utbildning internt hos Praktikertjänst - ta din karriär till nästa nivå

I över 60 år har vi utvecklat den svenska vården. Kompetensutveckling och att kontinuerligt utbilda sig är en viktig pusselbit i verksamhetsutveckling och ett prioriterat område för oss. Med vårt gedigna utbud av utbildningar kan du inte bara erbjuda dina medarbetare en vidareutveckling, du kan även själv läsa relevanta kurser som utvecklar dig både som chef och kliniker. Det finns dessutom utbildningar för hela teamet.

Bli en av oss – sök något av våra lediga jobb

Sök något av våra lediga jobb oavsett om du vill bli delägare eller enbart medarbetare. Möjligheten att bli delägare finns alltid kvar. Vi letar alltid efter kompetenta medarbetare som tillsammans med oss vill göra verklig skillnad för patienter och samhälle. Tack vare det engagemang som finns på våra över 700 mottagningar och kliniker så är vi en drivande faktor för långsiktigt hållbarhet för alla i hela Sverige.

Blocks

Lediga jobb - Läkare

Här finner du alla våra lediga jobb just nu för dig som läkare.

Läs mer

Vill du veta mer?

Är du nyfiken på att veta mer om vad det innebär att vara en del av Praktikertjänst? Kontakta oss så berättar vi mer.

Kontakt
Lediga jobb läkare – Ansök hos Praktikertjänst