Tandvård

Praktikertjänst sätter alltid dig som patient i fokus och du väljer själv vilken av våra mottagningar som du och din familj ska gå till. Praktikertjänsts mottagningar finns i hela landet och vi erbjuder allt från allmäntandvård, implantat och kirurgi till estetisk tandvård. Dessutom har vi många specialister. Hos oss kan du välja att bli kallad regelbundet, eller höra av dig när du har behov. Du träffar alltid samma tandläkare och tandvårdsteam.

Tandvård

av patienter inom tandvård som besöker Praktikertjänst är nöjda med sin vård. Vi har en unik ägarmodell där vi som utför vården också äger företaget. Strukturen borgar för hög kvalitet och service, vilket årligen bekräftas i mätningar från exempelvis SKL och Svenskt kvalitetsindex.

Hitta tandläkare

Praktikertjänst sätter alltid dig som patient i fokus och du väljer själv vilken av våra mottagningar som du och din familj ska gå till.

Praktikertjänsts mottagningar finns i hela landet och vi erbjuder allt från allmäntandvård, implantat och kirurgi till estetisk tandvård. Dessutom har vi många specialister.

Tandvård genom livet

Vuxna

Tänderna är gjorda för att hålla länge, men precis som resten av kroppen åldras också munnen. Hur snabbt eller långsamt det ska gå kan du själv påverka.

Äldre

När du blir äldre kan du bli tvungen att ta hand om dina tänder lite extra. När tanden åldras blir emaljytan hårdare och därmed skörare.
Ladda fler artiklar

Vanliga behandlingar

Kronor och broar

När tanden nästan är förlorad kan en krona ofta återställa funktion och utseende. Kronor går att tillverka i flera olika material. Vanligast är att innerkärnan på en krona görs i ett mycket hållbart material, till exempel guld, kromkobolt eller titan. De senaste årtiondena har även helkeramiska kronor börjat användas allt mer.

Tandsmycke

Den som vill kan sätta ett tandsmycke på en eller flera tänder i munnen. Ett tandsmycke kan bestå av en liten briljant, eller exempelvis föreställa en droppe, delfin eller månskära.
Ladda fler artiklar

Tandteknik

Praktikertjänst har 11 tandtekniska labb och det tandtekniska bolaget Altrodent som alla erbjuder sina tjänster till tandläkare både inom och utanför Praktikertjänst.
Läs merom Tandteknik
Tandvård