en bild

Lediga jobb för läkare

Vårt mål är att vara det självklara valet för dig som läkare. Praktikertjänst har omkring 90 vårdcentraler och 80 specialistmottagningar i hela landet och tillsammans utvecklar vi den svenska vården. Var med och driv och utveckla en verksamhet i Sveriges största vårdkooperativ, eller arbeta som anställd läkare på en av våra många verksamheter.

Vi erbjuder alla våra läkare flera möjligheter till både personlig och professionell utveckling. Med över 60 års erfarenhet bidrar vi till att bygga en mer långsiktigt hållbar vård i Sverige. Vårt unika koncept där du som läkare också äger företaget borgar för hög kvalitet och service. Vi är stolta över att ha Sveriges mest nöjda patienter – 10 år i rad.

Lediga tjänster - Läkare

Här finner du alla våra lediga tjänster just nu för dig som läkare.

Klicka här

 

Vad är skillnaden mellan att driva egen privat mottagning och mottagning inom Praktikertjänst?

Fördelen med att vara helt privat är att du äger din egen verksamhet fullt ut. Nackdelen är att du själv behöver lägga tid på administrativa system som patienthanteringssystem, löneadministration och tidskrävande personalfrågor. Dessutom behöver du själv stå för en stor investering i allt ifrån lokal och inventarier till marknadsföring. Som privat står du själv för den privatekonomiska risken.

Fördelen med att starta egen praktik inom Praktikertjänst är att du slipper ta den ekonomiska risken, samtidigt som du har stor frihet att leda och utveckla din egen verksamhet. Hos oss är du delägare och verksamhetsansvarig på någon av våra mottagningar. Samtidigt har du tryggheten i att vara anställd.

Hur har jag koll på alla myndigheter som ställer stora krav på en läkarmottagning?

Minst 40 olika myndigheter kommer att ställa krav på din läkarmottagning, till exempel när det gäller kvalitet, uppföljning, arbetsmiljö, och hantering av medicintekniska produkter. Det är mycket att hålla reda på. Praktikertjänsts kvalitetsavdelning hjälper dig därför att hålla koll på alla regelverk och processer och att leva upp till kraven. Du kommer även få tillgång till vårt ledningssystem, som du kan anpassa efter förutsättningarna på just din läkarmottagning.

Vilken erfarenhet krävs för att arbeta i Praktikertjänst?

Grundkravet som läkare och sjuksköterska är att du ska ha arbetat på en svensk vårdcentral med primärvårdspatienter under minst 6-12 månader. 

Hur ser arbetstiderna ut?

Vanliga arbetstider, dagtid, är det mest vanligt förekommande. Beroende på hur stor mottagning det är kan vissa skifttider förekomma.

Får jag utbildning/introduktion innan jag börjar arbeta kliniskt?

Ja, Praktikertjänst har en gedigen introduktionsutbildning som omfattar både digitala och fysiska element. Under det första året som verksamhetsansvarig har du kontinuerlig utbildning och uppföljning.
Alla medarbetare omfattas av möjligheten att gå Praktikertjänsts egna utbildningar - både kliniskt- och personligt utvecklande.

Blocks

Ingen ledig tjänst just nu? Skaffa en jobbprenumeration så meddelar vi dig när nya tjänster finns att söka. En jobbprenumeration innebär att du får ett e-postmeddelande när det finns ett ledigt arbete inom det eller de områden du valt. Helt kostnadsfritt.

Prenumerera här

Nyfiken på veta mer?

Är du nyfiken på att veta mer om vad det innebär att vara en del av Praktikertjänst? Kontakta oss så berättar vi mer.

Kontakt
Lediga jobb läkare – Ansök hos Praktikertjänst