en bild

Lediga jobb sjuksköterska

Praktikertjänst bildades för över 60 år sedan med ett enda syfte – att ge mer tid för vård. Vår ägarmodell, som innebär att de som utför vården också äger företaget, bygger på långsiktighet samt kollektivets kraft och ger våra verksamheter möjlighet att själva bestämma över till exempel arbetssätt, arbetstider och vidareutbildning. Vår vision är långsiktigt hållbar vård för alla i hela Sverige.

Med fler än 90 vårdcentraler och 80 specialistmottagningar i landet finns det stora möjligheter att som sjuksköterska hitta arbete på någon av våra mottagningar. Med rätt förutsättningar kan det även finnas möjlighet att bli delägare i Praktikertjänst och vara med och driva en mottagning. Vi är Sveriges största vårdkooperativ där du som sjuksköterska har en stor och viktig roll.

Låg personalomsättning och starkt sammanhållna team - vad säger statistiken?

Vi arbetar aktivt och systematiskt för att varje mottagning ska ha den bästa möjliga arbetsmiljön. Det tror vi är en betydande faktor i att vi har både Sveriges nöjdaste patienter och medarbetare. Vi är övertygade om att vår modell, där professionen leder arbetet i vardagen, skapar engagemang och främjar en god arbetsmiljö som i sin tur leder till hög kvalitet och kontinuitet. År efter år erbjuder vi en trygg och personlig vård med stort fokus på service och kvalitet, där hela teamet på mottagningen spelar en viktig roll. Därför trivs både patienter och medarbetare hos oss.

Alla våra mottagningar får stöd med administrationen och har tillgång till support från specialister inom till exempel HR, ekonomi, IT, juridik och marknadsföring. Resultatet är att våra verksamhetschefer och medarbetare lägger mindre tid på administration och mer tid på patienterna. När verksamheten drivs av engagerade praktiker finns det också större möjlighet att vara med och påverka och utveckla. Något som resulterar i friska medarbetare som trivs och väljer att stanna kvar länge inom verksamheten. Därtill har du ett internt nätverk med sjuksköterskor från norr till söder att knyta kontakter och utbyta erfarenheter med.

Vad har jag som sjuksköterska för trygghet hos en privat vårdaktör?

Praktikertjänst har funnits i över 60 år. Vi har, har alltid haft och kommer alltid att ha ett långsiktigt perspektiv för att göra svensk vård mer hållbar. Genom att söka våra lediga jobb och börja arbeta på en av Praktikertjänsts vårdcentraler, får du möjligheten att ta del av den lilla verksamhetens fördelar med det stora bolagets trygghet. Du har även stora möjligheter att påverka din arbetsdag eftersom styrningen inte är centraliserad, de operativa besluten tas på mottagningen av mottagningens chef och ledning. Vilket resulterar i att verksamhetsansvariga arbetar engagerat för att alla medarbetare ska trivas och kunna utföra vård av hög kvalitet. Vi har dessutom fina förmåner, gediget utbud av utbildningar och stora utvecklingsmöjligheter inom hela företaget.

Hur kan jag hitta lediga jobb för sjuksköterska i mitt område?

Vi söker engagerade medarbetare och kan erbjuda en anställning som innebär ett meningsfullt och intressant arbete. Är du intresserad? Då ska du gå in på våra lediga jobb riktade till sjuksköterskor och använda vår filterfunktion för att hitta jobbet som passar dig. På det sättet kan du enkelt se vilka befattningar som ligger ute och på vilken ort de är lokaliserade.

Hittar du inget ledigt jobb som passar dig och dina preferenser? Vi är alltid intresserade av spontanansökningar så tveka inte på att söka till oss. Har du frågor kan du kontakta våra rekryterare, så hjälper dem mer än gärna till.

Har jag som sjuksköterska möjlighet att påverka min arbetsdag?

Ja det finns stora möjligheter att påverka, eftersom de operativa besluten tas på mottagningen där du som medarbetare deltar och är aktiv. Vilket ger dig som medarbetare goda möjligheter att vara med och påverka samt utveckla ert unika arbetssätt. Med rätt förutsättningar kan det även finnas möjlighet att ta nästa kliv och vara med och driva en vårdcentral och bli delägare i Praktikertjänst.

Som medarbetare har du också tillgång till löpande stöd från Praktikertjänsts gemensamma kontor. Oavsett om det är enklare frågor som rör mottagningen eller mer komplicerande ärenden för dig som anställd. Vi har till exempel en HR-avdelning som ger stöd i allt från lön och semester till avtal och svåra situationer.

Blocks

Guldhjärtat - Praktikertjänsts pris för bättre vård

Våra medarbetare är hjärtat i vår organisation och våra hjältar i vardagen. Därför ser vi till att uppmärksamma dem lite extra varje år. Vi gör det genom utmärkelsen Guldhjärtat som hyllar initiativ, medarbetare och ledare som på något sätt utmärkt sig extra, för att i tanke och handling agera efter Praktikertjänsts värderingar: Professionalism, Omtanke och Nytanke.

Läs mer

Lediga jobb - Sjuksköterska

Här finner du alla våra lediga jobb för dig som är sjuksköterska.

Läs mer

Vill du veta mer?

Är du nyfiken på att veta mer om vad det innebär att vara en del av Praktikertjänst? Kontakta oss så berättar vi mer.

Kontakt
Lediga jobb sjuksköterska – Ansök hos Praktikertjänst