Medarbetarporträtt - Malin Modin

Lär känna Malin Modin som är tandsköterska på Praktikertjänst Tandvården Sergel.

Vad innebär det att arbeta som tandsköterska?

Att arbeta som tandsköterska innebär att förbereda behandlingsrummet innan patienten anländer. Plocka fram de instrument och material, som krävs för behandlingen, assistera tandläkaren, göra i ordning rummet efteråt, och en del administration. En viss del av arbetet kan också delegeras, som röntgen och tandhälsoinformation.

Varför sökte du dig till Praktikertjänst?

Av nyfikenhet. Det är alltid roligt och intressant att få ta del av och lära sig hur olika organisationer fungerar och vad de har att erbjuda. Nu har jag bara arbetat hos Praktikertjänst i 4 månader, men redan nu kan jag se och märka hur välorganiserat allt verkar, med en bra fungerande HR-avdelning, support med IT och lön. Man kan lätt hitta information och hålla sig uppdaterad på Intranätet.

Hur bidrar du till att vi bedriver god vård inom Praktikertjänst?

Genom att med min erfarenhet inom servicebranschen (turism, rese- och flygbranschen) där jag mött och träffat många olika typer av människor och med mitt avslappnande sätt, kan jag få patienterna att känna sig välkomna, lugna och trygga, när de kommer till oss. Det skall vara trevligt att komma till tandläkaren och vi vill ju att patienterna skall komma tillbaka till oss regelbundet. Många är rädda och tycker att det är obehagligt och jag kan se och känna hur en del patienter mår och upplever besöken.

Hur skulle du beskriva Praktikertjänst som arbetsgivare?

Som sagt, bara arbetat som tandsköterska hos Praktikertjänst i 4 månader, men kan känna av företagets professionalism. Hela organisationen känns modern och utvecklande.

Vad är roligast med ditt arbete?

Att det är så varierande. Arbetet innebär patientnära arbete och administration, vilket jag gillar. Alla patienter är olika och ger en dagliga utmaningar. Ingen dag är den andra lik och kan innebära tvära kast. Vi arbetar tillsammans i team och jag gillar bruset med många kollegor och patienter. Jag har fått nöjet att få så trevliga och professionella kollegor, som hjälpt mig till rätta. Vi tar hand om och hjälper varandra på kliniken.

Malin Modin

Tandsköterska på Praktikertjänst Tandvården Sergel.