Betala med faktura

Du kan hos alla våra Praktikertjänsttandläkare betala med kort och vi erbjuder även möjlighet att betala ditt besök eller behandling via faktura. Det är både enkelt och smidigt. Säg bara till i kassan att du vill betala med faktura. Vi ger dig också möjlighet att delbetala din faktura mellan 3 och 36 månader.

Vi samarbetar med Walley och använder deras faktura- och delbetalningstjänst. Walley genomför alltid en kreditprövning tillsammans med en kreditupplysning i samband med köpet, vilket innebär att du kan få avslag på ditt fakturaköp.

Betala hela fakturan inom 14 dagar

När du får hem fakturan kan du välja att betala hela beloppet inom 14 dagar. Då tillkommer endast en fakturaavgift på 45 kronor.

Delbetala din faktura i den takt som passar dig

Du kan också välja att delbetala din faktura på 3 till 36 månader. Vid delbetalning tillkommer, utöver fakturaavgiften på 45 kronor, en kreditränta på för närvarande 9,75 procent och aviavgift på 30kr/månad.

Delbetala flera fakturor med en aviavgift per månad

Om du kommer att göra flera behandlingar och vill delbetala alla dina fakturor samlas de på ett konto där alla behandlingar/fakturor summeras till ett belopp. Du får sedan en månadsfaktura där du själv väljer hur mycket du vill betala varje gång, dock minst det lägsta belopp som finns angivet på månadens avi. För varje ny behandling/faktura utgår en fakturaavgift på 45 kronor. Maxtiden för delbetalningen är 36 månader.

Dela upp betalningen – så här gör du

För att delbetala måste du minst betala det lägsta belopp som står skrivet på fakturan. Du kan också logga in på my.walley.se och välja att dela upp betalningen av din faktura eller välja konto.

  1. Logga in på my.walley.se med mobilt BankID
  2. Tryck på ”Välj betalsätt” på din faktura och välj att dela upp betalningen
  3. Välj den betalplan som passar dig bäst


På my.walley.se kan du se vilken månadskostnad de olika betalplanerna skulle innebära för din faktura.

Exempel: Vid ett köp på 10 000 kr som betalas över 12 månader med en kreditränta om 9,75 % uppgår den effektiva årsräntan till 17,40 %. Totalkostnaden blir då 10 911 kr. Slutbetalning kan ske när som helst utan extra kostnad. Mer information och allmänna kreditvillkor finner du på my.walley.se Här kan du även läsa om hur Walley behandlar dina personuppgifter.

Betala hela fakturan direkt

När du fått hem din faktura (till din folkbokföringsadress) så kan du betala din faktura inom 14 dagar, men ges även möjlighet att lägga upp en delbetalningsplan från 3 till 36 månader (med en kreditränta om 9,75%).

Delbetala i den takt som passar dig

För att klara av ibland kostsamma behandlingar har Praktikertjänst tagit fram ett alternativ som gör det möjligt för dig att dela upp kostnaden på 3 till 36 månader (med en kreditränta på 9,75%).

Förhandsprövning

Om du väljer att betala din behandling med faktura kan du bli ombedd av din tandläkare att, eller på eget initiativ, göra en förhandsprövning innan ditt besök. Det kan vara bra att göra för att försäkra dig om att bli beviljad kredit. Fördelen för dig som patient är att du får svar på om du kan genomföra större och kostsammare behandlingar.

Eftersom kreditåtagandet inte är bindande väljer du själv om du vill träda in i kreditavtal efter genomförd behandling eller operation. Godkänd förhandsprövning är giltig så länge dina ekonomiska förhållanden inte försämras drastiskt från det att du ansöker om kreditåtagande till din ansökan om den faktiska krediten uppstår.

En förhandsprövning gör du genom att ansöka om ett ej bindande kreditåtagande hos Walley. Detta kan du göra hemma själv i lugn och ro  innan ditt besök hos tandläkaren. Du identifierar dig med mobilt BankID och får svar direkt efter att du slutfört ansökan i webbläsaren. Walley genomför alltid en kreditprövning tillsammans med en kreditupplysning i samband med ansökan, vilket innebär att du kan få avslag på̊ den.
Till Förhandsprövningen

Vad gäller vid betalning via faktura?

Här hittar du de vanligast förekommande frågor och svar kring betalning via faktura.

Läs mer