Tandvård

Praktikertjänst sätter alltid dig som patient i fokus och du väljer själv vilken av våra mottagningar som du och din familj ska gå till. Praktikertjänsts mottagningar finns i hela landet och vi erbjuder allt från allmäntandvård, implantat och kirurgi till estetisk tandvård. Dessutom har vi många specialister. Hos oss kan du välja att bli kallad regelbundet, eller höra av dig när du har behov. Du träffar alltid samma tandläkare och tandvårdsteam.

Tandvård

av patienter inom tandvård som besöker Praktikertjänst är nöjda med sin vård. Vi har en unik ägarmodell där vi som utför vården också äger företaget. Strukturen borgar för hög kvalitet och service, vilket årligen bekräftas i mätningar från exempelvis SKL och Svenskt kvalitetsindex.

Hitta tandläkare

Praktikertjänst sätter alltid dig som patient i fokus och du väljer själv vilken av våra mottagningar som du och din familj ska gå till.

Praktikertjänsts mottagningar finns i hela landet och vi erbjuder allt från allmäntandvård, implantat och kirurgi till estetisk tandvård. Dessutom har vi många specialister.

Tandvård genom livet

Vuxna

Tänderna är gjorda för att hålla länge, men precis som resten av kroppen åldras också munnen. Hur snabbt eller långsamt det ska gå kan du själv påverka.

Äldre

När du blir äldre kan du bli tvungen att ta hand om dina tänder lite extra. När tanden åldras blir emaljytan hårdare och därmed skörare.
Ladda fler artiklar

Vanliga behandlingar

Fyllningar

När du får hål i tänderna eller tänder går sönder av någon annan anledning kan du få dem lagade med olika tandersättningsmaterial.

Tandreglering

Tänder påverkas av krafter och motkrafter som verkar på dem. Kraften från till exempel en tandställning kan få tänder att vandra. Tandreglering fungerar tack vare att våra tänder inte sitter helt fastväxta i käkbenet, utan hänger i små trådar som kallas ligament.

Tandlossning

Tandlossning kallas också för parodontit och är en infektionssjukdom som leder till att tänderna långsamt lossnar genom att deras fäste i käken förstörs.

Trasig tand

Ibland inträffar tandskador. Vanligast är att framtänderna skadas. Om du ser att en eller flera tänder har flyttat på sig eller mörknat ska du kontakta tandläkare.

Kronor och broar

När tanden nästan är förlorad kan en krona ofta återställa funktion och utseende. Kronor går att tillverka i flera olika material. Vanligast är att innerkärnan på en krona görs i ett mycket hållbart material, till exempel guld, kromkobolt eller titan. De senaste årtiondena har även helkeramiska kronor börjat användas allt mer.

Tandsmycke

Den som vill kan sätta ett tandsmycke på en eller flera tänder i munnen. Ett tandsmycke kan bestå av en liten briljant, eller exempelvis föreställa en droppe, delfin eller månskära.

Proteser

Att få ha en mun med fungerande tänder betyder mycket för oss alla. Mister man en eller flera tänder finns det i dag alternativ för att återställa funktion och utseende.
Ladda fler artiklar

En källa för kunskap

Praktikertjänst är en källa för kunskap om vård och hälsa. Vi som skapar innehåll här arbetar själva på Sveriges största privata vårdkoncern - Praktikertjänst.

Tips & Råd

Fler tips & råd