en bild

Tips & Råd

Praktikertjänst är en källa till kunskap om vård och hälsa. Här och i våra sociala kanaler publicerar vi löpande fördjupande material i form av artiklar, filmer och tips. Dessutom bjuder vi på mer specialiserad kunskap för er som själva är verksamma inom vården. Hittar du inte det du söker så finns en sökruta längst upp i menyn. Men går det lika bra att fråga våra experter om råd.

Tips & Råd

Fråga experterna

Om du inte hittar det du söker, eller undrar något om dina tänder eller din hälsa? Här hittar du tips, råd och svar på de vanligast ställda frågorna. 

Vanliga frågor

Vi tar vårt samhällsansvar

Våra verksamheter har på sina egna sätt olika bäring och påverkan på miljön och vår omvärld. För oss är det självklart att ta ansvar för att utveckla den svenska vården på ett sätt som främjar hälsa, miljö och hushåller med våra gemensamma resurser.

Senaste nytt!

Fler nyheter

Fyra myter om fluor

På nätet och i sociala medier florerar rykten och osanningar om fluor. Vi slår hål på 4 av myterna.

Läs mer

Fråga experten

Hej, jag har länge haft komplex för ojämna och sneda tänder, men har aldrig haft tandställning. Kan jag nu i vuxen ålder få tandställning? Vart ska jag vända mig och hur går det till?

Läs svaret här

Tandvård under graviditeten

Normalt behöver man gå på en undersökning varje eller vartannat år, men vissa behöver gå var sjätte månad eller oftare. Passa på att gå i början av graviditeten om det var länge sedan du var hos tandläkaren så slipper du tänka på det i slutet av graviditeten.

Läs mer

Fråga experten

Hej! Jag ska åka till Thailand med familjen över julledigheten. Vad behöver vi tänka på när det gäller vaccin? Är det någon skillnad på vad jag och vad mina barn behöver ta för vaccin? Hur långt innan resan behöver vi ta vaccin?

Läs svaret här