en bild

Kroppen

Kroppen

Fråga experterna

Våra experter kan svara på alla frågor du kan tänkas ha om din hälsa. Här hittar du tips, råd och svar på redan ställda frågor. Hittar du inte svaret på just din fråga är du välkommen att själva fråga någon av våra experter.

Hitta svaret på din fråga

Senast publicerat

Ladda fler

Är du patient och vill komma i kontakt med oss?

Hitta din närmsta Praktikertjänst-mottagning här.

Hitta mottagning

Hur farligt är egentligen socker?

Socker är ­v­anligt i många former av livsmedel. Det älskas av många men kallas också för det vita giftet och sockerlarmen duggar tätt. Hur mycket socker kan vi egentligen äta utan att det blir ohälsosamt?

Läs mer

Hoppa på rätt sätt

Studsmattan är många barns sommarfavorit, men se upp så att leken inte slutar på närmaste vårdcentral. Här är några enkla regler som minskar risken för olyckor.

Läs mer

"Vaccinationer skyddar mot många allvarliga sjukdomar"

Den 10 december förra året konstaterades ett fall av mässlingen på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Sedan dess har ytterligare 26 personer smittats. PTJ Magasin har pratat om mässlingen och vikten av vaccination med sjuksköterskan Daniel Lützén på Ekerö vårdcentral utanför Stockholm.

Läs mer

Ta dig igenom vab-månaderna

Under februari och mars brukar förkylningarna avlösa varandra och vab-dagarna skjuter i höjden. PTJ Magasin tipsar hur du kan bära dig åt för att minska smittorisken.

Läs mer