en bild

Lediga jobb tandläkare

Vårt mål är att vara det självklara valet för dig som tandläkare. Praktikertjänst har omkring 750 tandvårdsmottagningar i hela landet och tillsammans utvecklar vi den svenska tandvården. Var med och driv och utveckla en verksamhet i Sveriges största vårdkooperativ, eller arbeta som anställd tandläkare på en av våra många verksamheter.

Vi erbjuder alla våra tandläkare flera möjligheter till både personlig och professionell utveckling. Med över 60 års erfarenhet bidrar vi till att bygga en mer långsiktigt hållbar vård i Sverige. Vårt unika koncept där du som tandläkare också äger företaget borgar för hög kvalitet och service. Vi är stolta över att våra tandläkare har Sveriges mest nöjda patienter – 10 år i rad.

Alla tandläkare i Praktikertjänst är trygga i sitt hantverk och hos oss får du möjligheten att utveckla både din egna kompetenes såväl som den svenska tandvården.

Lediga tjänster - Tandläkare

Här finner du alla våra lediga tjänster just nu för dig som tandläkare. 

Klicka här

 

Vad är skillnaden mellan att driva egen privat tandvårdsmottagning och mottagning inom Praktikertjänst?

Fördelen med att vara helt privat är att du äger din egen verksamhet fullt ut. Nackdelen är att du själv behöver lägga tid på administrativa system som patienthanteringssystem, löneadministration och tidskrävande personalfrågor. Dessutom behöver du själv stå för en stor investering i allt ifrån lokal och inventarier till marknadsföring. Som privat står du själv för den privatekonomiska risken.

Fördelen med att starta egen praktik inom Praktikertjänst är att du slipper ta den ekonomiska risken, samtidigt som du har stor frihet att leda och utveckla din egen verksamhet. Hos oss är du delägare och verksamhetsansvarig på någon av våra mottagningar. Samtidigt har du tryggheten i att vara anställd.

Vi planerar att skaffa barn inom kort, hur fungerar det med att även driva tandvårdsmottagning inom Praktikertjänst?

Det fungerar absolut. Då du även är anställd så omfattas du av arbetsmarknadens regler, vilket bland annat omfattar föräldraledighet. Som verksamhetschef för kliniken är du själv ansvarig för att anställa en vikarie under föräldraledigheten. Praktikertjänsts rekryterare stöttar dig i rekryteringsprocessen och söker i vår egna CV-bank av kandidater, samt hjälper till med annonsering.

Hur är arbetsmiljön vid Praktikertjänsts mottagningar?

Vi arbetar aktivt och systematiskt med att varje mottagning ska ha den bästa arbetsmiljön som möjligt. Varje år får Praktikertjänsts alla tandläkare och övriga medarbetare möjlighet att svara på medarbetarundersökningen Arbetsmiljöpulsen. I undersökningen ställs frågor om stress, motivation, ledarskap och trivsel, men det finns även frågor kring diskriminering, kränkande särbehandling samt hot och våld.

Frågorna utgår från Hållbart medarbetarengagemang, HME, en modell för att utvärdera medarbetarnas engagemang som tagits fram av Sveriges kommuner och regioner, SKR, och Rådet för främjande av kommunala analyser, RKA.

Undersökningarna visar år efter år på starka resultat med ett HME-index på 84.

Hur ser arbetstiderna ut?

Vanliga arbetstider, dagtid, är det mest vanligt förekommande. Beroende på hur stor mottagning det är kan vissa skifttider förekomma.

Får jag utbildning/introduktion innan jag börjar arbeta kliniskt?

Ja, Praktikertjänst har en gedigen introduktionsutbildning som omfattar både digitala och fysiska element. Under det första året som verksamhetsansvarig har du kontinuerlig utbildning och uppföljning.
Alla medarbetare omfattas av möjligheten att gå Praktikertjänsts egna utbildningar - både kliniskt- och personligt utvecklande.

Blocks

Ingen ledig tjänst just nu? Skaffa en jobbprenumeration så meddelar vi dig när nya tjänster finns att söka. En jobbprenumeration innebär att du får ett e-postmeddelande när det finns ett ledigt arbete inom det eller de områden du valt. Helt kostnadsfritt.

Prenumerera här

Nyfiken på veta mer?

Är du nyfiken på att veta mer om vad det innebär att vara en del av Praktikertjänst? Kontakta oss så berättar vi mer.

Kontakt
Lediga jobb tandläkare – Ansök hos Praktikertjänst