en bild

Pressrum

I Praktikertjänsts pressrum på Mynewsdesk finns mer pressmaterial, exempelvis bilder och filmer. Där kan du också prenumerera på pressmeddelanden och nyheter från Praktikertjänst.

 • Nytt avsnitt av podden Vårdfrågan – varför ökar den psykiska ohälsan?

  Nyhet Den psykiska ohälsan har under de senaste tio åren ökar kraftigt. I det nya avsnittet reder psykoterapeuten Camilla Ericsson ut varför och ger handfasta tips på vad man kan göra för att minska risken för bland annat ångest och depression.

 • Praktikertjänst deltar på Swedental

  Nyhet Den 16 till 18 november pågår Swedental på Svenska mässan i Göteborg. Det är Nordens största mötesplats för tandvården och kanske den bästa arenan för att diskutera tandvårdens möjligheter och utmaningar. Praktikertjänst är som vanligt på plats för att bland annat berätta om de karriärmöjligheter som finns i bolaget.

 • Praktikertjänst har utsett Mats Fogelberg till ny kommunikations- och hållbarhetsdirektör

  Pressmeddelande Mats Fogelberg har utsetts till ny kommunikations- och hållbarhetsdirektör på Praktikertjänst. Han tillträder tjänsten efter årsskiftet och kommer att ingå i koncernledningen. Mats Fogelberg lämnar därmed rollen som vd för strategibyrån United Minds.

 • SKR lyfter fram Cederkliniken i ny rapport om nära vård och psykisk ohälsa

  Nyhet SKR följer löpande upp regionernas arbete mot en god och nära vård och i färska rapporten ”Nära vård för rätt stöd till psykisk hälsa” lyfter organisationen fram Cederklinikens arbete med Cedermodellen. Modellen har bland annat inneburit kortare köer och färre långtidssjukskrivningar.

 • Debattartikel – ”Öka primärvårdens budgetandel till 25 procent”

  Nyhet I de flesta regioner har primärvårdens andel av vårdbudgeten minskat eller stått still mellan 2021 och 2022. Detta måste ändras, anser Carina Olson och Sara Banegas, Praktikertjänst.

 • Praktikertjänst satsar på kvalitetsutveckling – förstärker med fyra kvalitetssamordnare

  Nyhet Som en del av vårdföretaget Praktikertjänsts långsiktiga kvalitetsarbete förstärks nu kvalitetsavdelningen med fyra kvalitetssamordnare. Samordnarna ska ge bolagets verksamheter handfasta råd och proaktivt stöd i kvalitetsfrågor samt bidra till att implementera ledningssystemet på cirka 1 000 mottagningar.

Ladda fler