en bild

Pressrum

I Praktikertjänsts pressrum på Mynewsdesk finns mer pressmaterial, exempelvis bilder och filmer. Där kan du också prenumerera på pressmeddelanden och nyheter från Praktikertjänst.

 • Praktikertjänsts remissvar på utredningen ”Vägen till ökad tillgänglighet – delaktighet, tidiga insatser och inom lagens ram”

  Nyhet Praktikertjänst bifaller flera av förslagen i slutbetänkandet ”Vägen till ökad tillgänglighet – delaktighet, tidiga insatser och inom lagens ram”. Samtidigt ifrågasätter Praktikertjänst förslaget om att förlänga tidsgränsen för medicinsk bedömning i primärvården. ”Det viktigaste är att förstärka primärvården så att den möter de krav som ställs,” säger Sara Banegas, chefsläkare, Praktikertjänst.

 • Praktikertjänst tar över Mitt Hjärta Vårdcentral i Fagersta

  Pressmeddelande Praktikertjänst har tecknat avtal om att ta över Mitt Hjärta Vårdcentral i Fagersta. Mottagningen startades 2009 och har idag över 12 500 listade patienter. Verksamheten blir Praktikertjänsts åttonde vårdcentral i Region Västmanland.

 • Debattartikel – tandvård i högkostnadsskyddet löser inte problemen

  Nyhet Praktikertjänst har granskat riksdagspartiernas valmanifest. Fem av åtta vill lyfta in tandvården i hälso- och sjukvårdens högkostnadsskydd. Men det löser inte några av tandvårdens grundläggande utmaningar. "Löser vi inte kompetensbristen kommer det snart inte finnas någon tandvård alls i vissa delar av landet. Och det råder inget högkostnadsskydd i världen bot på," skriver Praktikertjänst.

 • Debattartikel – “Ny lag om stärkt primärvård ignoreras”

  Nyhet I en rapport har Praktikertjänst granskat regionernas förfrågningsunderlag för vårdcentraler åren 2021 och 2022. Resultaten visar att det skett få förändringar trots ny lagstiftning som säger att primärvården ska vara navet i hälso- och sjukvården. Att förfrågningsunderlagen inte lever upp till lagstiftningen är anmärkningsvärt skriver företrädare för Praktikertjänst i Dagens Medicin.

 • Praktikertjänst öppnar kombinerad tandvårdsmottagning och vårdcentral i Upplands Väsby

  Pressmeddelande Den 1 september öppnar vårdföretaget Praktikertjänst en kombinerad tandvårdsmottagning och vårdcentral i Upplands Väsby utanför Stockholm. Mottagningen är den första i sitt slag och kombinerar Praktikertjänsts erbjudande inom tandvård och primärvård.

 • Rapport från Praktikertjänst – ”Hur styr regionerna – en kartläggning och analys av förfrågningsunderlag i primärvården”

  Pressmeddelande I en ny rapport har Praktikertjänst granskat regionernas förfrågningsunderlag för vårdcentraler åren 2021 och 2022. Resultaten visar att det skett få förändringar trots ny lagstiftning som säger att primärvården ska vara navet i hälso- och sjukvården.

Ladda fler