en bild

Pressrum

I Praktikertjänsts pressrum på Mynewsdesk finns mer pressmaterial, exempelvis bilder och filmer. Där kan du också prenumerera på pressmeddelanden och nyheter från Praktikertjänst.

 • Ny vårdcentral i Karlskoga – möjlighet för patienter att lista sig från den 27 juni

  Pressmeddelande Den 23 september öppnar Karlskogas nyaste vårdcentral – Backa Vårdcentral på Gammelbackavägen 4D. Men redan den 27 juni är det möjligt för patienter att ställa sig i kö och lista sig på mottagningen. Det görs enklast via 1177 Vårdguidens digitala tjänster.

 • Praktikertjänst i Almedalen – om högkostnadsskydd i tandvården och primärvården som nav

  Pressmeddelande Under Almedalsveckan är Praktikertjänst på plats och arrangerar två seminarier – ett om högkostnadsskydd i tandvården och ett om hur regionerna styr primärvården mot att bli hälso- och sjukvårdens nav. Seminarierna äger rum på förmiddagen onsdagen den 26 juni. Praktikertjänst deltar även på en rad seminarier som arrangeras av andra.

 • Praktikertjänsts chefsläkare Sara Banegas utsedd till en av Vårdsveriges 100 mäktigaste

  Nyhet Praktikertjänsts chefsläkare Sara Banegas har för andra året i rad utsetts till en av Vårdsveriges 100 mäktigaste av tidningen Dagens Medicin. Sara Banegas landar på plats 51 till 100, där bland annat tidigare sjukvårdsministern Lena Hallengren (S), äldre- och socialförsäkringsministern Anna Tenje (M) och flera hälso- och sjukvårdsdirektörer placerar sig.

 • Viktoriakliniken och Kattegattkliniken i Halmstad startar gemensam kvälls- och helgmottagning

  Pressmeddelande Kvälls- och helgmottagningen, som heter Kvälls- och helgöppet, öppnar den 6 juni i Viktoriaklinikens lokaler på Viktoriagatan. Öppettiderna är mellan kl. 17.00 och 19.00 på kvällar och mellan kl. 10.00 och 15.00 på helger. – Genom en egen mottagning får patienterna bättre möjligheter att träffa samma personer som de brukar träffa hos oss, säger Mikael Lundborg, verksamhetschef på Viktoriakliniken.

 • Praktikertjänst tar över tandvårdskliniken Dina Tandläkare i Stockholm

  Pressmeddelande Praktikertjänst har tagit över tandvårdskliniken Dina Tandläkare på Gärdet i centrala Stockholm. Kliniken har funnits i 40 år, har tio behandlingsrum och ska drivas av tandläkare Carolina Carholt, som varit anställd på mottagningen sedan 2018. Verksamheten byter namn till Praktikertjänst Dina Tandläkare, men fortsätter i samma lokaler.

 • Praktikertjänst vinner upphandling i Region Sörmland – fortsätter driva Kvinnohälsan Stadsfjärden i Nyköping

  Pressmeddelande Praktikertjänst har vunnit en upphandling i Region Sörmland inom gynekologisk öppenvård. Det innebär att Kvinnohälsan Stadsfjärden i Nyköping fortsätter sin verksamhet inom gynekologisk öppenvård, mödrahälsovård och preventivmedelsrådgivning.

Ladda fler