en bild

"Jobbet ger mycket glädje och inspiration"

Tegnér vårdcentral i Västerås var nedläggningshotad. Tillsammans med ett nyrekryterat team tog Réka Hunyadi Velle, verksamhetschef och allmänspecialist, över och lyckades vända trenden. Idag är det en vårdcentral som både patienter och medarbetare söker sig till.

Réka Hunyadi Velle började sin karriär som allmänläkare för snart 20 år sedan. Trots ursprungliga planer på att bli gynekolog fastnade hon för primärvården och har arbetat inom området sedan dess.

– Jag började på Praktikertjänst 2009 och på den vägen är det. Att jag blivit kvar i alla år beror inte minst på möjligheten att styra verksamheten tillsammans med kollegor. Den interna friheten och de korta beslutsvägarna är andra stora fördelar – liksom att det går att få ihop yrkeslivet med livspusslet.

Till saken hör att Réka är trebarnsmamma.

– Visst, livet kräver lite mer planering när man är delägare och verksamhetschef. Men jobbet ger mycket glädje och inspiration, och Praktikertjänst har en bra stödapparat vad gäller HR och ekonomi så att man kan ägna sig åt kärnverksamheten och slipper ägna fritiden åt kringuppgifter.

Vårdcentral som växer

För fyra år sedan tillträdde Reka som verksamhetschef på Tegnér vårdcentral i Västerås. Under hennes ledarskap har verksamheten gått från att omfatta 8 500 till 11 000 patienter och samtidigt breddats med olika patientkategorier och specialister.
– Vi är numera också BT-utbildningsvårdcentral vilket är jätteroligt och en möjlighet att på en välfungerande vårdcentral med bra handledning få visa hur intressant och viktig primärvården är. Det ger även en bra rekryteringsgrund till allmänmedicin generellt, vilket gynnar hela primärvården.
Réka kan varmt rekommendera andra läkare att söka sig till Praktikertjänst.
– Om man är intresserad av att vara med och utveckla en vårdcentral och göra det bra, då ska man välja Praktikertjänst. Ute i verksamheten är det en platt organisation med högt i tak där vi lyssnar på varandra, vilket är en framgångsfaktor i sig. Tillsammans för vi verksamheten framåt.