en bild
Kategorier för sidan Tandvård
Taggar för sidan Tandsköterska Medarbetare

Hallå där...

… Johanna Ene, som har utsetts till Årets Tandsköterska 2016 och driver bloggen tandsköterskan.net.

  • Text Amanda Hjelm
  • Foto Praktikertjänst

Varför valde du att bli tandsköterska?
Den främsta anledningen till att jag valt att jobba som tandsköterska är för att jag hade kommit fram till att jag tyckte om att hjälpa människor och få dem att må bra. Jag hade även en bild av att det skulle vara ett väldigt varierande jobb med många olika sysslor. Efter att ha jobbat mycket kvällar och helger så kände jag att arbetstiderna lockade också. Ett vanligt 8-17 jobb var precis vad jag var sugen på. Jag hade sett utbildningen i en katalog och börjat fundera på att söka. Min bästa väns pappa jobbade som tandläkare och han sa att jag var som klippt och skuren för jobbet. Så jag sökte till yrkeshögskolan i Borås och kom in. Nu har jag jobbat som tandsköterska i fem år.

 Vad är det bästa med ditt jobb?
Mötet med människor är helt klart det bästa. Vad som händer inne i en persons mun är väldigt intressant men det är inte den biten som triggar mig. Jag får träffa så många människor och jag får väldigt nära kontakt med, det är det absolut bästa. Jag får ta del av så många livsöden och följa med på folks olika resor i livet. Det känns väldigt givande men samtidigt är det också det svåraste. Det händer att patienter som man kommit väldigt nära plötsligt dör, det kan kännas jättejobbigt.

Varför tror du att du vann årets tandsköterska?
Det berodde nog mycket på blogg och mitt skrivande. Jag lyfter fram den moderna tandsköterskan och ger en röst till den som kanske inte riktigt vågar säga rakt ut vad de tycker och tänker. Det är det som syftet är syftet med bloggen. Att öppna fönster för oss tandsköterskor och göra våra röster hörda. Vårt arbete handla om så mycket mer än vad många tror. Jag vill genom bloggen också skapa debatt och lyfta speciella frågor som är viktiga för hela tandvården.