Till startsidan

Tillsammans genom pandemin - boken

I boken intervjuas sjuksköterskor, tandläkare, läkare och fysioterapeuter samt företrädare för Socialstyrelsen, Vårdföretagarna och Sveriges kommuner och regioner, SKR.

Den tar sin utgångspunkt i mars 2020 när pandemin når Sverige med full kraft, avslutas i samband med vaccinationskampanjen under vintern och våren 2021 och belyser även frågor som digitaliseringen och vårdskulden.

Bokens förord är skrivet av Göran Hägglund, tidigare socialminister för Kristdemokraterna. Han skriver bland annat: ”Vi människor har en förmåga att snabbt glömma. Det gäller särskilt sådant som är obehagligt eller omskakande.”

- Det är viktigt att vi lär av pandemin och inte glömmer hur samhället påverkades och hur vården ställde upp, ställde in och ställde om. Pandemins effekter fortsätter att påverka oss och vi måste lära av historien och vässa förmågan till nästa gång. För det är knappast den sista krisen samhället kommer att drabbas av, säger Carina Olson.

Journalisten och läkaren Stefan Sjödin har skrivit texterna och Mattias Bardå har fotograferat. Redaktör är Erik Magni.

Det finns flera utdrag från boken. Här nedan kan du läsa en del av dem.

Om du vill läsa boken i sin helhet finns den att ladda ner som pdf här. Men det går också att beställa ett fysiskt exemplar via beställningsknappen längre ner på sidan. 

Ladda fler artiklar

Beställ boken

Beställ hem boken 'Tillsammans genom pandemin' helt kostnadsfritt.

Beställ här!