en bild
Kategorier för sidan Karriär
Taggar för sidan praktikertjänst tandvård

"Patienter och medarbetare vinner på modellen"

  • Text Redaktionen
  • Foto Praktikertjänst

Praktikertjänst har funnits i snart 60 år och är ett av Sveriges friskaste företag. Verksamheten bedrivs genom 1 400 verksamheter, fördelat på 1 100 tandvårdsverksamheter, 270 specialistenheter, 145 vård- och rehabenheter och 15 dotterbolag.

– Praktikertjänstmodellen handlar om att skapa goda förutsättningar för oss som arbetar i vården att göra ett så bra jobb som möjligt för alla våra patienter. Jag som tandläkare slipper mycket administration och kan i stället fokusera på det som jag brinner för – att ge vård, träffa patienter och driva mottagningen, säger Agneta Riemann, tandläkare på Polarkronans praktik i Gällivare.

Vår modell borgar för hög kvalitet och hög kontinuitet. Det visar årliga undersökningar som Nationell patientenkät från SKL och Svenskt kvalitetsindex mätning om kundnöjdhet i olika branscher. I båda undersökningarna hamnar Praktikertjänst och företagets enheter bland de bästa.

– Jag är övertygad om att de höga betygen bland våra patienter beror på just ägarmodellen med en kombination av individuell frihet med mycket patientkontakt och den stora koncernens skalfördelar kring inköp och ekonomiska resurser. Det är en smart struktur som både patienter och medarbetare vinner på, säger Agneta Riemann.

Blocks

Bli verksamhetsansvarig

Just nu har vi flera verksamheter som snart behöver en eller flera nya verksamhetschefer. Se vilken mottagning som kan passa dig.

Läs mer

Lediga tjänster

Praktikertjänst finns i 220 av landets 290 kommuner och flera av våra mottagningar söker nya medarbetare. Se vilka lediga tjänster vi har just nu.

Lediga tjänster

Våra utbildningar

Utbildning och verksamhetsutveckling är prioriterade områden för Praktikertjänst. Vi erbjuder både kortare kurser och efterutbildningar som löper över flera år.

 

Ta nästa steg!