en bild
Kategorier för sidan Karriär

Jonas förverkligade sin dröm – startade klinik i Sandviken

I mitten av september 2023 öppnade Torggatans Tandvård i Sandviken. Bakom den helt nya kliniken står Praktikertjänst med delägaren och verksamhetschefen Jonas Rönnberger i spetsen. - Jag har länge drömt om att starta och driva något eget. Jag vill skapa en klinik som står för kvalitet, tillgänglighet, kontinuitet och inte minst familjär och trygg stämning, säger Jonas Rönnberger.

Gävleborg dras precis som många andra regioner med tandläkarbrist och efterfrågan på tandvård är stor. Enligt en sammanställning i Tandläkartidningen ligger Gävleborg i botten när det gäller tandläkartäthet per 100 000 invånare.

- Det finns uppenbart ett stort intresse och ett uppdämt behov av tandvård. Redan innan vi öppnade hade uppemot 300 personer hört av sig för att boka tid, säger Jonas Rönnberger, tandläkare och verksamhetschef på Torggatans Tandvård.

Jonas Rönnberger kommer ursprungligen från Skellefteå, men bor idag i Valbo som ligger runt 15 minuter med bil från kliniken i Sandviken. Han började arbeta som tandläkare 2015 och startade karriären inom Folktandvården för att sedan flytta till en privat verksamhet i Sandviken.

Men drömmen om att starta eget växte sig allt starkare i takt med att han blev alltmer erfaren. Så i september slog han tillsammans med tandsköterskan Caroline Wikstrand upp portarna till Torggatans Tandvård i centrala Sandviken.

- Jag hoppas att vi ska vara kliniken på hörnet som genom korta beslutsvägar och ett sammansvetsat team kan erbjuda kvalitetstandvård, säger Jonas Rönnberger.

Torggatans Tandvård erbjuder allmäntandvård, tandreglering och implantat. Vid behov eller önskemål av mer avancerad art samarbetar kliniken med såväl regionens specialisttandvård som särskilt vidareutbildade kollegor på andra orter.

- Idag finns ett stort behov av tandläkare i Sandviken med omnejd och det känns riktigt spännande att nu kunna öppna den här kliniken och öka tillgängligheten till tandvård. På sikt hoppas jag kunna utöka verksamheten ytterligare, gärna med en till tandläkare, fler tandsköterskor och en eller två tandhygienister, säger Jonas Rönnberger.