en bild
Kategorier för sidan Karriär

”Bästa tandläkarjobben finns utanför storstäderna”

Malmö var i längden inget för tandläkarparet Maria och Peter Eldh, som ville låta sina barn växa upp nära naturen. I stället startade de en egen tandvårdsklinik i Dalarna och togs emot med öppna armar: – Visst kan man få bra kontakt med patienterna i en storstad, men här blir det ändå något helt annat!

– När vi bildade familj bodde vi i centrala Malmö, berättar Peter och Maria Eldh. Ändå nyttjade vi inte staden, utan stack alltid iväg på helgerna, friluftsmänniskor som vi är.

Båda var färdigutbildade tandläkare och beredda att hitta på något nytt. Kollegor uppmuntrade dem att flytta utanför staden – där finns nämligen jobben. Ändå var Maria och Peter lite tveksamma till vad det skulle innebära att öppna egen klinik.

– Plötsligt blev det skarpt läge, säger Peter. Praktikertjänst, som vi hade haft kontakt med sedan utbildningen, hade hittat en tandvårdsklinik som stod tom. Det var i Södra Siljansbygden, Marias gamla hembygd. Så hon satte sig på tåget, åkte hit och tittade – och vi sa ja på studs!

Intresset visar på behov av läkare

Flyttlasset gick och Maria och Peter tog itu med att färdigställa lokalen i Insjön: Sprillans ny utrustning och nya ytskikt. Vid rekryteringen av patienter blev gensvaret överväldigande. Redan det första dygnet fick Eldhs Tandvård 200 intresseanmälningar på det online-formulär som Praktikertjänst hjälpt dem att göra, och innan de ens öppnat var de uppe i 600 patienter.

Eldh4.jpg

– När vi ringde och berättade att vi var från Eldhs tandvård sade folk ”Äntligen, vad roligt att ni öppnar!”. Behovet av tandläkare är väldigt stort här. I villakvarteret där vi finns är grannarna otroligt nyfikna och hjälpsamma och har erbjudit oss att låna prylar. Nu är utmaningen snarare att kunna ta emot alla och prioritera de patienter som är i störst behov, säger Maria.

Utvecklar verksamheten som de vill

Paret uppskattar att vara sin egna chefer:

– Det som är så himla spännande är att man kan utveckla verksamheten som man vill. Det är ingen som säger åt oss hur det ska vara, utan vi kan forma vår egen vardag och verksamhet. Men visst är det väldigt mycket jobb, och många utmaningar som vi aldrig har ställts inför förut, säger Maria.

Tryggt att ha Praktikertjänst i ryggen

Att få ihop livspusslet som småbarnsfamilj och samtidigt ha företag brukar definitivt inte vara det lättaste. Ändå är Maria och Peter inte stressade.

– Vi ser oss visserligen som ”trygghetspersoner”, men utmaningarna blir inte alls lika stora med någon i ryggen. Praktikertjänst kan hjälpa till med allt från investeringar och fastigheter till löne- och pensionsfrågor. Tack vare dem har vi kunnat lägga våra privata pengar på ett eget hus. Det känns helt fantastiskt att ha en sådan organisation i ryggen, säger Peter.

Eldh1.jpg

Nu planerar de att utveckla ett helt digitalt tandvårdsflöde och drömmer om att göra eget litet labb på kliniken.

– Nu går vi in för att bygga vårt team här, där alla ska gå till jobbet och ha riktigt kul; det ser jag fram emot. Men utan Praktikertjänst hade det varit helt omöjligt, säger Maria.

Blocks

Vill du veta mer?

Är du nyfiken på att veta mer om vad det innebär att vara en del av Praktikertjänst? Kontakta oss så berättar vi mer.

Kontakt