Extern bild

Praktikertjänst N.Ä.R.A. nominerade till internationellt teknikpris

Publicerad:

Praktikertjänst N.Ä.R.A. är med läsplatteapplikationen Stelpa en av två finalister till Outstanding ICT Achievement Award, som årligen delas ut av branschorganisationen HIMSS och förlagsjätten Elsevier. Stelpa är en applikation för läsplattor som gör patienten mer delaktig i vården och dessutom effektiviserar processer, som frigör mer tid för patientarbete.

Utmärkelsen – som delas ut vid Digital Healthcare Awards i Barcelona den 28 maj – går till företag och organisationer som använt information och teknik för att förbättra patientomhändertagande och patientsäkerhet.

- Det är fantastiskt roligt att det här viktiga projektet uppmärksammas internationellt. Hälso- och sjukvården behöver vässa arbetssätt och processer och där spelar ny digital teknik en viktig roll för att förbättra såväl sjukvården och patientsäkerheten som effektiviteten, säger Maria Holmberg, vd på Praktikertjänst N.Ä.R.A.

Stelpa – som står för Smart Teknik Lyfter Patientarbetet och som utvecklats tillsammans med IT-bolaget Strikersoft – är ett medarbetarinitiativ som utvecklades efter att Praktikertjänst N.Ä.R.A. startat ett nytt team inom avancerad hemsjukvård 2014.

- Det är viktigt att ha högt i tak och lyssna på alla medarbetares idéer för att förbättra vårdkvaliteten och patientsäkerheten, säger Maria Holmberg.

Projektet startades eftersom det fanns intresse för att pröva hur ny teknik skulle kunna användas i vardagen, eftersom det läggs mycket tid på journalföring, ofta genom föråldrad teknik.

- Patienter som använder Stelpa är positiva och vi märker att de tycker att det är roligt att använda läsplattan. Patienterna blir mer intresserade och mer lyhörda och de vet dessutom vad som står i deras journal, säger Linda Vogt, sjuksköterska på Praktikertjänst N.Ä.R.A. som varit med och utvecklat Stelpa.

Den andra finalisten i ICT Achievement Award är ett projekt om datoriserade beslutsstöd som utvecklats av Azienda Socio Sanitaria Territoriale. Läs mer om utmärkelsen här.

För ytterligare information, kontakta gärna:

Erik Magni, presschef, Praktikertjänst, tel: 0703-26 50 98, e-post: erik.magni@ptj.se

Om Praktikertjänst N.Ä.R.A.

Praktikertjänst N.Ä.R.A. bedriver verksamhet inom närsjukvård, äldresjukvård, rehabilitering och avancerad sjukvård i hemmet (ASIH). Bolaget erbjuder ett vårdkoncept med en helhetssyn på patienten som blir möjlig tack vare kombinationen av specialiserade slutenvårdsenheter och öppenvårdsverksamhet.

Tillbaka

Blocks