Extern bild

Praktikertjänst N.Ä.R.A. prisades för e-hälsoappen Stelpa på Digital Healthcare Awards

Publicerad:

Praktikertjänst N.Ä.R.A. nådde med läsplatteapplikationen Stelpa en andraplats i Outstanding ICT Achievement Award, som delades ut på Digital Healthcare Awards i Barcelona den 28 maj, för läsplatteapplikationen Stelpa, ett verktyg som gör patienten mer delaktig i vården och som frigör tid för patientarbete.

Utmärkelsen går till företag och organisationer som använt information och teknik för att förbättra patientomhändertagande och patientsäkerhet. Bakom utmärkelsen står branschorganisationen HIMSS och förlagsjätten Elsevier.

- Det är hedrande att få den här utmärkelsen och både roligt och spännande att vårt e-hälsoarbete uppmärksammas internationellt. Många jag pratade med var imponerade av hur långt vi kommit inom e-hälsa, och att vi tagit steget mot att låta patienterna själva skriva delar av sin journal. Hälso- och sjukvården arbetar ofta i gamla strukturer och arbetssätten behöver vässas, och då spelar digital teknik en central roll, säger Maria Holmberg, vd på Praktikertjänst N.Ä.R.A.

Stelpa – som står för Smart Teknik Lyfter Patientarbetet och som utvecklats tillsammans med IT-bolaget Strikersoft – är ett medarbetarinitiativ som utvecklades efter att Praktikertjänst N.Ä.R.A. startat ett nytt team inom avancerad hemsjukvård 2014.

- Jag vill vara med och utveckla hälso- och sjukvården och ny teknik kan bidra till att förbättra både vårdkvaliteten och patientsäkerheten. Det har vi genom Stelpa lyckats med. Patienterna är positiva och tycker att det är roligt med läsplattan. Dessutom blir de mer intresserade och lyhörda när de vet vad som står i journalen, säger Linda Vogt, sjuksköterska på Praktikertjänst N.Ä.R.A. som varit med och utvecklat Stelpa.

För ytterligare information, kontakta gärna:

Erik Magni, presschef, Praktikertjänst, tel: 0703-26 50 98, e-post: erik.magni@ptj.se

Om Praktikertjänst N.Ä.R.A.

Praktikertjänst N.Ä.R.A. bedriver verksamhet inom närsjukvård, äldresjukvård, rehabilitering och avancerad sjukvård i hemmet (ASIH). Bolaget erbjuder ett vårdkoncept med en helhetssyn på patienten som blir möjlig tack vare kombinationen av specialiserade slutenvårdsenheter och öppenvårdsverksamhet.

Tillbaka

Blocks