Extern bild

Nationella Munhälsodagen firas med event, fototävling och film för tandhälsan

Publicerad:

"Ta hand om hela dig!" – det är tandvårdens budskap den 13 september när Nationella Munhälsodagen uppmärksammas runt om i Sverige. På programmet står allt från film på Youtube till fototävling på Instagram, men framförallt möjligheten att prata tänder och munhälsa med personer som jobbar inom tandvården.

Nationella Munhälsodagen firas i år av tandvården i Sverige på tema ”Ta hand om hela dig - din livsstil påverkar hur du mår!”
Läs mer om vad som händer på gator och torg runt om i Sverige på www.munhalsodagen.se.

– Vi är oroade över bristen på insikt om sambandet mellan munhälsa och allmänhälsa, och att hur vi sköter våra tänder påverkar hur vi mår i övrigt, säger Hans Göransson ordförande Sveriges Tandläkarförbund, Yvonne Nyblom ordförande Sveriges Tandhygienistförening, Susanne Nordberg ordförande Svenska Tandsköterskeförbundet, Bent Petersen ordförande Sveriges Folktandvårdsförening och Ann-Chriztine Ericsson chef för affärsområde Tandvård i Praktikertjänst AB.

Med aktiviteter på gator och torg samt information och fototävling i de sociala medierna, vill tandvården den andra lördagen i september varje år, nå invånarna med budskap om sambandet mellan livsstil och munhälsa.

– Det är vår förhoppning att Nationella Munhälsodagens aktiviteter ska bidra till en ökad medvetenhet om sambandet mellan livsstil och munhälsa.

Mer information
http://www.tandlakarforbundet.se/For-allmanheten/Munhalsodagense/ om Nationella Munhälsodagen, aktiviteter den 13 september, sambandet mellan munhälsa och allmän hälsa m m.
Facebook https://www.facebook.com/pages/Internationella-munhälsodagen/114814778549670?ref=hl
Twitter https://twitter.com/#!/munhalsa

Kontaktpersoner
Hans Göransson, ordförande, Sveriges Tandläkarförbund,
tfn 076-840 83 50
Lena Munck, presskontakt, Sveriges Tandläkarförbund,
tfn 070-971 84 91
Yvonne Nyblom, ordförande, Sveriges Tandhygienistförening,
tfn: 073-366 63 99
Susanne Nordberg, ordförande, Svenska Tandsköterskeförbundet, tfn: 070-669 06 07
Bent Petersen, ordförande, Sveriges Folktandvårdsförening,
tfn: 070-526 45 04
Annette Birnbaum, informationsansvarig Praktikertjänsts affärsområde Tandvård tfn: 070-789 40 49

Fakta om Munhälsodagen

Sverige
I Sverige har tandvården valt att fira Nationella Munhälsodagen andra lördagen i september för att kunna avsätta tid till olika aktiviteter. 2014 uppmärksammar tandvården i Sverige Munhälsodagen lördagen den 13 september. Vi använder dagen till att lyfta fram sambandet mellan munhälsa och allmän hälsa, samt hela tandvårdens engagemang för folkhälsan.
Vi kommer att synas på Hötorget i Stockolm och runt om i Sverige arrangeras olika aktiviteter för att uppmärksamma Munhälsodagen.

World Oral Health Day
World Oral Health Day instiftades 2008 av tandläkarnas internationella samarbetsorganisation World Dental Federation, FDI. Syftet är att skapa ett gemensamt tillfälle att uppmärksamma betydelsen av oral hälsa globalt, regionalt och nationellt.

Mer information
Fakta om svenskarnas munhälsa hittar du på http://www.tandlakarforbundet.se/For-allmanheten/Munhalsodagense/Press/.

Nationella munhälsodagen arrangeras av Sveriges Tandläkarförbund i samverkan med Sveriges Tandhygienistförening, Svenska Tandsköterskeförbundet, Praktikertjänst AB och Sveriges Folktandvårdsförening.

Tillbaka

Blocks