Extern bild

Praktikertjänst N.Ä.R.A. får utökat förtroende inom Stockholms geriatriska sjukvård

Publicerad:

Hälso- och sjukvårdsnämnden i Stockholms läns landsting, SLL, har beslutat om tilldelning i upphandlingen av basgeriatrisk vård som initierades under våren 2017. Beslutet innebär att Praktikertjänst N.Ä.R.A. får fortsätta uppdraget vid Handengeriatriken i Haninge samt får förmånen att ta över som vårdgivare för Dalengeriatriken i Enskede. Genom det nya uppdraget ökar Praktikertjänst N.Ä.R.A. antalet vårdtillfällen med cirka 6 000.

Praktikertjänst N.Ä.R.A. driver sedan 2009 Handengeriatriken och ska från och med den 1 november också över driften av Dalengeriatriken från annan aktör.

- Vi är oerhört stolta över förtroendet vi nu får av Hälso- och sjukvårdsnämnden i Stockholms läns landsting och ser fram emot att fortsätta leverera och utveckla högkvalitativ vård. Vi fortsätter nu verksamheten i Haninge samtidigt som vi expanderar till nytt geografiskt område med att ta över driften av en redan välfungerande verksamhet, säger Maria Holmberg, vd, Praktikertjänst N.Ä.R.A.

Det nya förtroendet ger Praktikertjänst N.Ä.R.A. ökade möjligheter att fortsätta utveckla vården enligt framtidens hälso-och sjukvårdsplan med fokus på geriatrik och avancerad hemsjukvård. Det utökade uppdraget innebär även att Praktikertjänst N.Ä.R.A. ökar med 158 vårdplatser och cirka 6 000 vårdtillfällen.

- I anbudet har vi lagt stort fokus på kvalitet och verksamhetsutveckling, och att ta över en så pass stor verksamhet som Dalengeriatriken är förstås en spännande utmaning, men med den erfarenhet som vi idag har, både inom Praktikertjänst N.Ä.R.A. och inom koncernen, så har vi alla förutsättningar att klara av det, säger Maria Holmberg, och avslutar:

- Nu kommer fler patienter att få ta del av vårt vårdkoncept som präglas av tillgänglighet, ansvar, respekt, kompetens och omtanke.

Avtalen som ska träffas gäller perioden 1 november 2018 till och med 31 oktober månad 2020 år och kan förlängas en eller två gånger, med sammanlagt två år. Avtal kan tecknas tidigast den 24 april, såvida ingen part överklagar tilldelningen.

För ytterligare information, kontakta gärna:

Erik Magni, presschef, Praktikertjänst, tel: 0703-265098, e-post: erik.magni@ptj.se

Tillbaka

Blocks