Extern bild

Praktikertjänst öppnar rehabmottagning vid Vasa Handel i Södertälje efter avtal med Svenska Handelsfastigheter

Publicerad:

Praktikertjänst har tecknat ett hyresavtal med Svenska Handelsfastigheter vid Vasa handelsplats i Södertälje. I lokalen om cirka 1 200 kvm kommer Hälsan Vasa erbjuda ett brett utbud av rehab inom primärvård. Samtidigt möjliggör etableringen att verksamheten kan utvecklas på sikt. Inflyttning beräknas ske hösten 2021.

Praktikertjänst kommer att öppna en ny mottagning för rehabverksamhet som kommer erbjuda ett brett utbud av rehab inom primärvård, bland annat arbetsterapeuter, dietist, kiropraktorer och sjukgymnaster/fysioterapeuter.

- Vi är glada att kunna välkomna Praktikertjänst till Vasa Handel. Praktikertjänst är en väletablerad aktör inom sina verksamhetsområden och bidrar till att ytterligare komplettera och stärka utbudet vid handelsplatsen, säger Maria Huss, Regionchef Öst vid Svenska Handelsfastigheter.

Tidigare under våren drabbades Hovsjö Rehab av en brand, vilket gjorde att mottagningen tvingades flytta till temporära lokaler hos Friskis och Svettis. Under hösten flyttar verksamheten in i Svenska Handelsfastigheters lokaler som erbjuder bättre träningsmöjligheter, samtidigt byter mottagningen namn till Hälsan Vasa. Verksamhetschef och övrig personal kommer arbeta kvar som tidigare.

- Det känns otroligt bra att kunna flytta in i moderna och verksamhetsanpassade lokaler. Vi tackar för allt stöd våra patienter visat under denna tid och ser fram emot att välkomna er till den nya mottagningen i höst, säger Sara Warnquist, verksamhetschef på Hälsan Vasa, tidigare Hovsjö Rehab.

Lokalerna utgjorde tidigare en del av Coops ytor och kommer att anpassas för den nya verksamheten före inflyttning. Etableringen är också en del av en långsiktig satsning för att stärka utbudet av rehab.

- Den nya lokalen gör det möjligt att bedriva fler typer av rehabverksamhet på sikt. Att vi både kunde lösa det akuta behovet och samtidigt få möjlighet att utveckla verksamheten längre fram är jättebra, säger Sofie Wallenberg, affärsområdeschef på Praktikertjänst.

Inflyttning och öppning beräknas ske under hösten 2021. Utöver Hälsan Vasa drivs Hälsan Östertälje i Praktikertjänsts regi i Södertälje.

Vid frågor, kontakta Sofie Wallenberg, sofie.wallenberg@ptj.se tel: 010-128 37 21 eller Praktikertjänsts pressjour press@ptj.se tel: 010-128 36 66.

Tillbaka

Blocks

Övrigt

Taggar: