Extern bild

Vårdcentralen NorraHamn i Luleå växer – öppnar ny mottagningsenhet

Publicerad:

Vårdcentralen NorraHamn växer och öppnade den 11 oktober en ny mottagningsenhet på Kungsgatan 23 i Luleå. Till de nya lokalerna flyttar NorraHamns barnhälsovård och mödrahälsovård samt KBT-terapin. I de befintliga lokalerna fortsätter övriga delar av vårdcentralens verksamhet.

Det var 2014 som Vårdcentralen NorraHamn slog upp portarna på Timmermansgatan 26 i Luleå. Då hade verksamheten runt 13 medarbetare och började med inga patienter alls. Nu, sju år senare, har mottagningen omkring 40 medarbetare och cirka 10 000 listade patienter.

- Vi har haft en fantastisk, men lokalmässigt trång, resa och lokalerna vi sitter i nu är anpassade för en helt annan storlek än den vårdverksamhet vi driver idag, säger Urban Mikko, specialist i allmänmedicin och verksamhetschef på Vårdcentralen NorraHamn, och fortsätter:

- När vi nu flyttar ut delar av verksamheten till nya och helrenoverade lokaler får vi ännu bättre möjligheter att fortsätta att utveckla vården och erbjuda alla medarbetare en bättre arbetsmiljö.

Barnsjuksköterskan Åsa på barnhälsovården fick äran att under invigningen klippa bandet under överinseende av regionrådet Nils-Olov Lindfors (C) och oppositionsregionrådet Anders Öberg (S).

I de nya lokalerna kommer NorraHamn att bedriva mödrahälsovård och barnhälsovård samt KBT-terapi. Enbart förbokade besök tas emot och det enklaste sättet att boka tid är via den digitala ingången Mitt PTJ.

För ytterligare information:

Erik Magni, presschef, Praktikertjänst, e-post: erik.magni@ptj.se, tel: 0703-265098

Tillbaka

Blocks