Extern bild

Sundets läkargrupp byter namn till Bjärreds vårdcentral

Publicerad:

Sundets läkargrupp byter den 1 december namn till Bjärreds vårdcentral. Samtidigt tillträder nya verksamhetsansvariga och hjärtmottagningen får en delvis ny inriktning.

Sundets läkargrupp startade i Bjärred 2009 och har idag cirka 11 500 listade patienter och omkring 40 medarbetare. I augusti 2021 lämnade den tidigare verksamhetschefen Praktikertjänst och den 1 december tillträder Petra Ander som ny verksamhetschef och Sofia Otterhag och Ragnhild Tunehag som verksamhetsansvariga. Samtidigt byter enheten namn till Bjärreds vårdcentral.

- Vi tre tar nu steget in i Praktikertjänst och kommer tillsammans att ansvara för att driva och utveckla Bjärreds vårdcentral, säger Petra Ander, sjuksköterska och verksamhetschef på Bjärreds vårdcentral, och fortsätter:

- När vi nu tar över verksamheten vill vi signalera förändring och därför känns ett namnbyte helt rätt. I övrigt kommer patienterna att känna igen sig ganska mycket. Vi är kvar på samma adress och nästan alla medarbetare arbetar kvar på mottagningen, vilket är viktigt för att behålla kontinuiteten.

Bjärreds vårdcentral har en god bemanning och erbjuder alla listade patienter en fast läkarkontakt med mål om att erbjuda hög kontinuitet och möjlighet att träffa samma läkare vid varje planerad kontroll.

- Vi vill att våra patienter ska få tillgång till en vårdcentral med god fast bemanning och hög kvalitet samtidigt som vi vill erbjuda personligt engagemang, säger Petra Ander.

Mottagningen – som drivs inom vårdval vårdcentral på uppdrag av Region Skåne – fortsätter också att erbjuda listade patienter möjlighet till digitala vårdmöten via Mitt PTJ, en digital vårdtjänst som fungerar som en förlängning av mottagningen. Tjänsten är öppen dygnet runt och patienterna kan när som helst påbörja ett ärende eller besök och få svar under mottagningens ordinarie öppettider.

- Via tjänsten kan vi trots pandemin ge patienter en mer tillgänglig och mer sammanhållen vård där patienten snabbare ska få möta rätt vårdnivå, exempelvis läkare eller sjuksköterska. Dessutom slipper patienterna telefonkö och passa tider för när vi ringer upp, säger Petra Ander.

Den 1 december förändras också verksamhetens hjärtmottagning. Den nya hjärtmottagningen kommer att ledas av en specialistsjuksköterska i kardiologi och en specialist i allmänmedicin, som också disputerat inom just hjärt/kärl-sjukdomar.

- Genom den nya hjärtmottagningen höjer vi kvaliteten på vården och omhändertagandet av patienter med kroniska hjärtbesvär samtidigt som vi använder våra resurser på ett mer effektivt sätt. Förhoppningen är att vi ska ta emot fler patienter utan att tumma på vare sig vårdens kvalitet eller omhändertagandet, säger Petra Ander.

Den nya hjärtmottagningen hjälper patienter med besvär som hjärtsvikt, hjärtflimmer, blodtryckskontroller och högt blodtryck, men tar också emot patienter med kranskärlssjukdom samt erbjuder hälsoinriktade samtal för 40-åringar. Patienter som är i behov en kardiolog kommer fortsättningsvis att remitteras till specialist, precis som i övriga primärvården.

För ytterligare information, kontakta gärna:

Praktikertjänsts pressjour, tel: 010-128 36 66, e-post: press@ptj.se

Tillbaka

Blocks