Extern bild

Praktikertjänst tecknar ramavtal med Region Norrbotten om ÖNH-operationer

Publicerad:

Praktikertjänst har tecknat ramavtal med Region Norrbotten om att utföra öron/näsa/hals-operationer för att korta operationsköerna. Operationerna kommer att genomföras på Skärholmens ÖNH-centrum i Stockholm.

Ramavtalet ger Region Norrbotten möjlighet att avropa operationstjänster avseende öron/näsa/hals från Skärholmens ÖNH-centrum som ingår i Praktikertjänst.

- Det är såklart väldigt glädjande att vi får möjlighet att stötta Region Norrbotten med att utföra operationstjänster så att patienterna kan få vård snabbare. De växande vårdköerna under pandemin är en stor utmaning och vi vill gärna bidra i så stor utsträckning som möjligt, säger Carina Olson, Praktikertjänsts vd och koncernchef.

De operationer som ingår i ramavtalet är halsmandeloperationer, adenoidoperationer, rörsättning av trumhinna, operation av nässkiljevägg och operation av näsmusslor samt operation av hudcancer.

- Jag och alla kollegor på Skärholmens ÖNH-centrum är redo att bistå med en rad olika operationer. Att hjälpa andra regioner med att korta vårdköerna är en självklarhet, säger Fabian Cervin, specialist i öron/näsa/hals och verksamhetschef på Skärholmens ÖNH-centrum.

Avtalet löper från januari 2022 till och med den 31 december 2023 med möjlighet till förlängning i ytterligare två år.

För ytterligare information, kontakta gärna:

Praktikertjänsts pressjour, tel: 010-128 36 66, e-post: press@ptj.se

Tillbaka

Blocks