Extern bild

Praktikertjänst tar över Din Vårdcentral i Lerum

Publicerad:

Praktikertjänst har tecknat avtal om att ta över Din Vårdcentral i Lerum. Mottagningen startades 2017 och har idag cirka 6 300 listade patienter. Verksamheten blir Praktikertjänsts 87:e vårdcentral och den tjugonde i Västra Götalandsregionen.

Idag driver Praktikertjänst 86 vårdcentraler i 16 regioner, och nu är det klart med ytterligare en vårdcentral, den tjugonde i Västra Götalandsregionen.

- Det känns riktigt roligt att vi nu växer med ytterligare en vårdcentral i Västra Götalandsregionen. Din Vårdcentral i Lerum är en välskött och populär verksamhet där antalet listade patienter ökat stadigt sedan 2017, säger Carina Olson, Praktikertjänsts vd och koncernchef, och fortsätter:

- När vi tar över kommer mottagningen att drivas vidare i samma anda som tidigare med fokus på kvalitet, tillgänglighet och trygghet där vi kommer fortsätta att erbjuda fast bemanning och möjlighet att träffa samma vårdkontakt vid varje planerad kontroll.

När mottagningen nu övergår i ny regi lämnar den tidigare ägaren och verksamhetschefen Ingalill Wester vårdcentralen. Ny verksamhetschef är Lotta Kjellberg, som senast arbetat som enhetschef på mottagningen.

- Jag startade Din Vårdcentral för fem år sedan och det har varit en fantastisk resa. Nu känner jag att det dags att gå vidare och då känns väldigt bra att lämna över till Praktikertjänst som delar de värden som jag byggt Din Vårdcentral på. Medarbetare och patienter kan känna sig trygga med att vården fortsatt kommer att bygga på tillgänglighet, trygghet, trivsel och patientsäkerhet, säger Ingalill Wester.

Mottagningen – som drivs inom vårdval vårdcentral på uppdrag av Västra Götalandsregionen – har omkring 27 anställda och erbjuder hela primärvårdsuppdraget, inklusive barnavårdscentral.

- Det finns ett stort engagemang bland mottagningens medarbetare och lokalerna öppnar för ytterligare expansionsmöjligheter på sikt. Det är också en trygghet både för oss och patienterna att Lotta Kjellberg och andra medarbetare fortsätter i verksamheten. Det kommer att bli en mjuk övergång och patienterna kommer att känna igen sig, säger Björn Jonasson, chef för Praktikertjänst Vård.

På sikt kommer verksamheten också att erbjuda listade patienter möjlighet till digitala vårdmöten via Mitt PTJ, en egenutvecklad digital vårdtjänst som fungerar som en förlängning av mottagningen. Tjänsten är öppen dygnet runt och patienterna kan när som helst påbörja ett ärende eller besök och få svar under mottagningens ordinarie öppettider.

Övertagandet är villkorat godkännande av vårdvalsansökan och väntas ske under hösten 2022. Mottagningen kommer drivas inom Praktikertjänst Vård.

För ytterligare information, kontakta gärna:

Praktikertjänsts pressjour, tel: 010-128 36 66, e-post: press@ptj.se

Tillbaka

Blocks