Extern bild

Praktikertjänst tar över Stuvsta Vårdcentral i Region Stockholm

Publicerad:

Vårdföretaget Praktikertjänst har tecknat avtal om att ta över Stuvsta Vårdcentral i Region Stockholm. Mottagningen, som öppnade redan 1989, är personalägd och har drygt idag 22 000 listade patienter. Verksamheten blir Praktikertjänsts 24:e vårdcentral i Region Stockholm och den första i Huddinge kommun.

Idag driver Praktikertjänst 86 vårdcentraler i 16 regioner, och nu är det klart med ytterligare en vårdcentral i Region Stockholm.

- Det känns väldigt bra att välkomna Stuvsta Vårdcentral till Praktikertjänst. Verksamheten ägs precis som Praktikertjänst av personalen och vi delar syn på hur på bra primärvård ska bedrivas och hur patienter ska tas emot. Det handlar bland annat om att erbjuda patienterna en individanpassad, trygg och säker vård med fokus på kontinuitet och beprövad erfarenhet, säger Carina Olson, Praktikertjänsts vd och koncernchef.

Stuvsta vårdcentral – som drivs inom vårdval vårdcentral på uppdrag av Region Stockholm – har nästan 70 medarbetare och erbjuder hela husläkaruppdraget inklusive basal hemsjukvård, barnavårdscentral och uppdrag för psykologiska insatser för barn mellan 6 och 17 år. Dessutom har verksamheten eget laboratorium.

När mottagningen nu övergår i ny regi kommer delägaren och verksamhetschefen Pierre Bergensand att fortsätta i rollen som verksamhetschef.

- Sedan jag tog över som verksamhetschef har det varit full fart och en spännande resa med fantastiska kollegor och patienter. Nu har vi 22 000 listade patienter och det är läge att växla över verksamheten till en ny ägare med muskler att fortsätta utveckla mottagningen, och Praktikertjänst matchar mina och övriga delägares krav på ett väldigt bra sätt, säger Pierre Bergensand, specialist i allmänmedicin och verksamhetschef sedan 2001, och fortsätter:

- Som personalägt bolag i vården i över sex decennier motsvarar Praktikertjänst våra förväntningar på god vård och bolaget är dessutom erkänt för bra arbetsmiljö med nöjda medarbetare och patienter. Jag är stolt över vad vi tillsammans lyckats bygga upp från grunden och är helt trygg med att både patienter och medarbetare kommer att trivas ännu bättre framöver.

Stuvsta Vårdcentral är en populär mottagning där antalet listade ökat kontinuerligt under de senaste åren.

- Stuvsta Vårdcentral är en välskött mottagning med en trygg och bra arbetsmiljö där både medarbetare och patienter trivs. Vi kommer att förvalta mottagningen väl och driva den i samma anda som tidigare. Det känns också tryggt för både oss och patienterna att Pierre Bergensand fortsätter som verksamhetschef. Patienterna kommer att känna igen sig, säger Björn Jonasson, chef för Praktikertjänst Vård.

Övertagandet är villkorat godkännande av vårdvalsansökan och väntas ske under hösten 2022. Mottagningen kommer att drivas inom Praktikertjänst Vård.

För ytterligare information, kontakta gärna:

Praktikertjänsts pressjour, tel: 010-128 36 66, e-post: press@ptj.se

Tillbaka

Blocks