Extern bild

Praktikertjänst har utsett Mats Fogelberg till ny kommunikations- och hållbarhetsdirektör

Publicerad:

Mats Fogelberg har utsetts till ny kommunikations- och hållbarhetsdirektör på Praktikertjänst. Han tillträder tjänsten efter årsskiftet och kommer att ingå i koncernledningen. Mats Fogelberg lämnar därmed rollen som vd för strategibyrån United Minds.

I rollen som kommunikations- och hållbarhetsdirektör kommer Mats Fogelberg att ha det övergripande ansvaret för Praktikertjänsts kommunikations- och hållbarhetsarbete.

- Praktikertjänst drivs av en kollektiv och entreprenöriell kraft som skapar verklig skillnad för både patienter och samhälle. Bolaget är på en spännande resa där vi tydliggör varumärket och rollen som en stark kraft i samhället. Vi har jobbat nära Mats Fogelberg i olika projekt under året och jag är glad över att han nu blir en del av Praktikertjänst. Med sin långa och breda erfarenhet kommer han att spela en viktig roll i det fortsatta förändringsarbetet, säger Carina Olson, vd och koncernchef för Praktikertjänst.

Mats Fogelberg kommer närmast från tjänsten som vd för strategibyrån United Minds, en del av Prime Group, och har tidigare bland annat varit vd för At Night Studios och vd för Hill+Knowlton Strategies samt grundat och varit vd för Change Pilots och Audumbla Pilots.

- Jag är glad över förtroendet och ser verkligen fram emot att vara delaktig i att ytterligare stärka och samla den inneboende kraften hos alla praktiker för att göra svensk vård mer hållbar och samhället mer välmående, säger Mats Fogelberg, tillträdande kommunikations- och hållbarhetsdirektör, och fortsätter:

- Praktikertjänst erbjuder högkvalitativ vård över hela landet och en arbetsmiljö som gör att medarbetare mår bra och stannar länge samt känner och har tid för sina patienter. Jag kan inte tänka mig något mer spännande än att få arbeta med ett fantastiskt team för att tillsammans göra det fina arbetet mer känt i nära samverkan med alla praktiker som driver verksamheten.

Praktikertjänst är ett kooperativ som ägs och drivs av praktiker, däribland läkare, tandläkare, sjuksköterskor och fysioterapeuter. I samverkan har ägarkollektivet i över 60 år utvecklat svensk vård till att bli mer patientorienterad. Bolaget är idag en av Sveriges största privata vårdgivare med närmare 1 000 mottagningar och över 7 000 medarbetare över hela Sverige.

Mats Fogelberg tillträder rollen som kommunikations- och hållbarhetsdirektör efter årsskiftet. Stefan Hladisch är utsedd till tillförordnad chef för avdelningen.

För ytterligare information, kontakta gärna:

Praktikertjänsts pressjour, tel: 010-128 36 66, e-post: press@ptj.se

Mats Fogelberg, tel: 070-410 21 01

Tillbaka

Blocks