Extern bild

Den 1 december byter Mitt Hjärta Vårdcentral namn till Praktikertjänst Fagersta Vårdcentral

Publicerad:

Mitt Hjärta Vårdcentral på Floravägen 1 i Fagersta byter den 1 december namn till Praktikertjänst Fagersta Vårdcentral. ”Vi ser stor utvecklingspotential och vi siktar på att genomföra förändringar som förbättrar både tillgänglighet och kontinuitet,” säger Björn Jonasson, chef för Praktikertjänst Vård.

I slutet av september aviserades att Praktikertjänst tar över Mitt Hjärta Vårdcentral och när övertaget nu genomförs byter mottagningen namn och logotyp.

- Patienterna kommer att fortsatt att känna igen sig även om vi startar med nytt namn och ny logotyp. Dessutom är lokalerna, vårdutbudet och öppettiderna samma som tidigare, säger Björn Jonasson, chef för Praktikertjänst Vård, och fortsätter:

- Samtidigt ser vi utvecklingspotential, och där har Praktikertjänst med sin storlek mycket att tillföra. Vi har bra resurser inom exempelvis HR, utbildning och kvalitet, och jag tror att vi kan utveckla verksamhetens befintliga arbete inom många områden samtidigt som alla medarbetare och patienter ska känna en trygghet hos oss som både arbetsgivare och vårdgivare.

På sikt planeras för att verksamheten ska kunna att erbjuda listade patienter möjlighet till digitala vårdmöten via Mitt PTJ, en egenutvecklad digital vårdtjänst som fungerar som en förlängning av mottagningen. Tjänsten är öppen dygnet runt och patienterna kan när som helst påbörja ett ärende eller besök och få svar under mottagningens ordinarie öppettider.

- Genom Mitt PTJ har vi möjlighet att ge patienter en mer tillgänglig och mer sammanhållen vård där patienten snabbare ska få möta rätt vårdnivå, exempelvis läkare eller sjuksköterska. Dessutom slipper patienterna telefonkö och passa tider när vi ringer upp, säger Björn Jonasson.

Praktikertjänst Fagersta Vårdcentral har cirka 12 500 listade patienter och blir Praktikertjänsts 91:e vårdcentral och den åttonde i Västmanland.

- Vi driver ytterligare sju vårdcentraler i Västmanland, varav några i närområdet. Förhoppningen är att samarbeta och skapa synergier kring exempelvis bemanning, förklarar Björn Jonasson.

Patienter som är listade på vårdcentralen behöver inte göra ett nytt val om de fortsatt vill vara listade. Mer information om byte av vårdcentral finns på 1177.se.

För ytterligare frågor, kontakta gärna:

Praktikertjänsts pressjour, tel: 010-128 36 66, e-post: press@ptj.se

Tillbaka

Blocks