Extern bild

Den 1 december byter Din Vårdcentral i Lerum namn till Praktikertjänst Lerums Vårdcentral

Publicerad:

Din Vårdcentral i Lerum på Åsenvägen 2 byter den 1 december namn till Praktikertjänst Lerums Vårdcentral. Bytet av vårdgivare innebär ingen större skillnad för mottagningens drygt 6 500 listade patienter.

I början av juni aviserades att Praktikertjänst tar över Din Vårdcentral i Lerum och när övertagandet nu genomförs byter mottagningen namn och logotyp.

- Patienterna kommer att känna igen sig och inga större förändringar är planerade. Vi byter namn och logotyp, men lokalerna, vårdutbudet och öppettiderna är samma som tidigare, säger Björn Jonasson, chef för Praktikertjänst Vård.

På sikt planeras också för att öka tillgängligheten och kontinuiteten genom att erbjuda listade patienter möjlighet till digitala vårdmöten via Mitt PTJ, en egenutvecklad digital vårdtjänst som fungerar som en förlängning av mottagningen. Tjänsten är öppen dygnet runt och patienterna kan när som helst påbörja ett ärende eller besök och få svar under mottagningens ordinarie öppettider.

- Genom Mitt PTJ har vi möjlighet att ge patienter en mer tillgänglig och mer sammanhållen vård där patienten snabbare ska få möta rätt vårdnivå, exempelvis läkare eller sjuksköterska. Dessutom slipper patienterna telefonkö, säger Björn Jonasson.

När mottagningen övergår i ny regi lämnar den tidigare ägaren Ingalill Wester rollen som verksamhetschef. Sedan en tid tillbaka är den tidigare enhetschefen Lotta Kjellberg verksamhetschef.

- Det är en trygghet för både oss som ny vårdgivare och för patienterna med kontinuitet och därför är jag glad över att Lotta Kjellberg blir kvar som verksamhetschef, säger Björn Jonasson.

Praktikertjänst Lerums Vårdcentral blir Praktikertjänsts 90:e vårdcentral och den tjugonde i Västra Götalandsregionen.

Patienter som är listade på vårdcentralen behöver inte göra ett nytt val om de fortsatt vill vara listade. Mer information om byte av vårdcentral finns på 1177.se.

För ytterligare frågor, kontakta gärna:

Praktikertjänsts pressjour, tel: 010-128 36 66, e-post: press@ptj.se

Tillbaka

Blocks