Extern bild

Den 1 december öppnar BålstaDoktorn Skokloster

Publicerad:

Den 1 december öppnar Praktikertjänst en ny vårdcentral i Region Uppsala – BålstaDoktorn Skokloster. Verksamheten ligger på Slottsskogsleden 19 i området Slottsskogen och drivs av Gunilla Liljedahl, Jill Boman och Anna Berlin, som alla även står bakom BålstaDoktorn.

BålstaDoktorn Skokloster är Praktikertjänsts sjunde vårdcentral i Region Uppsala och mottagningen, som är på drygt 140 kvadratmeter, är nybyggd och helt utformad för att driva primärvård.

- Det känns riktigt spännande att starta upp ytterligare en vårdcentral. Vi har haft en idé om att växla upp under en tid och eftersom Skokloster växer och vi har en del patienter från området, så kändes det som en bra möjlighet att komma närmare patienterna, säger Gunilla Liljedahl, verksamhetschef på både BålstaDoktorn och BålstaDoktorn Skokloster.

Mottagningen startar med fem medarbetare – en distriktsläkare, en distriktssköterska, en sjuksköterska, en BVC-sjuksköterska och en undersköterska. Verksamheten drivs inom vårdval vårdcentral på uppdrag av Region Uppsala och kommer att vara uppkopplad mot den digitala vårdtjänsten Min Hälsa samt erbjuda hembesök vid behov.

- Den digitala vårdtjänsten fungerar som en förlängning av mottagningen och genom den hoppas vi kunna ge patienterna en mer tillgänglig och mer sammanhållen vård där patienten snabbare ska få möta rätt vårdnivå, exempelvis kurator eller dietist, säger Gunilla Liljedahl, och fortsätter:

- Viktigt för oss är att redan från start erbjuda tillgänglighet och kontinuitet där vi lär känna patienterna för att ge bästa möjliga vård.

För ytterligare information, kontakta gärna:

Praktikertjänsts pressjour, tel: 010-128 36 66, e-post: press@ptj.se

Tillbaka

Blocks