Extern bild

Viktoriakliniken och Söndrumskliniken i Halmstad slås ihop

Publicerad:

Den 1 september går Viktoriakliniken och Söndrumskliniken ihop under namnet Viktoriakliniken med mottagning på tre olika adresser i Halmstad. – Genom sammanslagningen får vi mer muskler att utveckla verksamheten samtidigt som våra patienter får tillgång till fysioterapi, arbetsterapi, samtalsmottagning och BVC, säger Mats Rydberg, allmänläkare och tidigare verksamhetschef på Söndrumskliniken.

För Söndrumsklinikens cirka 3 300 listade patienter innebär sammanslagningen bättre tillgång till vård. Patienterna behåller sin distriktsläkare och sin sjuksköterska och de kommer även att fortsätta att besöka samma mottagning på Jutaplatsen 2, men nu under namnet Viktorakliniken Söndrum.

- Vi byter namn på mottagningen när vi nu går ihop med kollegorna på Viktoriakliniken, som också ingår i Praktikertjänst. Våra patienter kommer att få tillgång hela Viktoriaklinikens vårdutbud, men vi är måna om kontinuiteten, så alla patienter behåller sina fasta vårdkontakter, säger Mats Rydberg, allmänläkare och tidigare verksamhetschef på Söndrumskliniken.

Viktoriakliniken kommer efter sammanslagningen att finnas på tre adresser – Viktoriagatan 1 och Kungsgatan 13 i centrala Halmstad samt Jutaplatsen 2 i Söndrum. För att tydliggöra för patienterna kommer mottagningarna i centrum att heta Viktoriakliniken Nissan medan mottagningen i Söndrum heter Viktoriakliniken Söndrum.

- Genom samgåendet ökar vi i ett slag till cirka 12 500 patienter med totalt 35 medarbetare samtidigt som vi får bättre ekonomiska förutsättningar att utveckla verksamheten och på sikt eventuellt utöka lokalytorna, säger Mikael Lundborg, allmänläkare och verksamhetschef för Viktoriakliniken, och fortsätter:

- Vi och Söndrumskliniken har båda ingått i Praktikertjänst under många år och vi känner varandra väl. Nu ska det bli riktigt spännande att arbeta ännu närmare tillsammans och fortsätta att utveckla och vässa primärvården i Halland.

För ytterligare frågor, kontakta gärna:

Praktikertjänsts pressjour, tel: 010-128 36 66, e-post: press@ptj.se

Tillbaka

Blocks