Extern bild

Praktikertjänst öppnar ny vårdcentral i Arlöv

Publicerad:

Praktikertjänst kommer att starta en ny vårdcentral i Arlöv i Region Skåne – Praktikertjänst Vårdcentral Stationstorget. Mottagningen kommer att ligga i ett så kallat hälsohus i det helt nybyggda stationsområdet med närhet till bostäder, gym och goda transportförbindelser. Planerat startdatum är den 1 september 2024.

Burlövs kommun har idag uppåt 20 000 invånare och har haft en stark befolkningstillväxt under flera år. Samtidigt planeras för både nya bostäder och bättre transportförbindelser med både Malmö och Lund.

- Burlöv växer med både nya invånare och fler bostäder och Praktikertjänsts nya vårdcentral kommer att ligga precis intill den nya stationen i Arlöv. Med tåget tar det bara fem minuter till Malmö och knappt tio minuter till Lund, så läget kunde knappast vara bättre, säger Kalle Sandberg, regional affärsutvecklare på Praktikertjänst.

I takt med att nya bostäder byggs, befolkningsmängden växer och transportförbindelserna förbättras, så kommer det att krävas ytterligare en vårdgivare.

- Vi har följt utvecklingen i kommunen under en längre period och gjort bedömningen att det finns utrymme för en ny vårdcentral i Arlöv. Vi har hyresavtal med fastighetsbolaget Trianon och kommer att öppna i kvarteret Hannah, där det också kommer att finnas tillgång till bland annat gym och padelhall samt parkering i källaren med hiss direkt till vårdcentralen, säger Kalle Sandberg.

Mottagningen ska drivas inom vårdval vårdcentral på uppdrag av Region Skåne och kommer att ledas av två specialister i allmänmedicin med bakgrund från den skånska primärvården.

- Det är en stor satsning vi gör på att etablera en helt ny vårdcentral i Arlöv. Och då känns det väldigt tryggt att ha två delägare och verksamhetsansvariga. Nu har vi fullt fokus på rekrytering och att få klart lokalerna lagom till att vi slår upp portarna den 1 september, säger Kalle Sandberg.

Primärvårdsnämndens beredningsutskott i Region Skåne godkände vårdvalsansökan den 21 februari.

Praktikertjänst driver idag elva vårdcentraler i Region Skåne med verksamhet i Kristianstad, Munka-Ljungby, Löberöd, Grevie, Bjärred, Malmö, Lund, Eslöv, Kävlinge och Landskrona.

För ytterligare information, kontakta gärna:

Kalle Sandberg, regional affärsutvecklare, e-post: kalle.sandberg@ptj.se

Praktikertjänsts pressjour, tel: 010-128 36 66, e-post: press@ptj.se

Tillbaka

Blocks