Extern bild

Vårdcentralen Önsta-Gryta flyttar till nya lokaler i Västerås

Publicerad:

Praktikertjänst Önsta-Gryta vårdcentral i Västerås har flyttat till nyrenoverade lokaler på Vildrosgatan 2 och 4. De nya lokalerna är modernare och erbjuder möjlighet att skapa nya arbetssätt och en bättre arbetsmiljö.

Det var år 1994 som Önsta-Gryta öppnade på Vildrosgatan 2 i Västerås och sex år senare togs verksamheten över av Praktikertjänst. Nu, 30 år senare, har mycket förändrats. Idag har mottagningen cirka 11 200 listade patienter och runt 35 medarbetare.

- Vi har haft en fantastisk resa och lokalerna vi sitter i nu är anpassade för en annan vårdverksamhet än den vi driver idag. När vi nu flyttar kommer vi att kunna erbjuda nya digitala vårdflöden plus en lättakut med separat ingång på baksidan av fastigheten, säger Linn Axelsson Axelsson Hågevall, verksamhetschef på Önsta-Gryta vårdcentral.

De nya lokalerna är på cirka 1 000 kvadratmeter, alltså ungefär lika stort som de tidigare lokalerna. Men de nya lokalerna är bättre anpassade efter dagens vårdverksamheter och har anpassats efter andra typer av vårdflöden.

- Det känns fantastiskt bra att flytta till nya lokaler och skapa nya arbetssätt och en bättre arbetsmiljö för våra medarbetare. Vi skapar en tryggare och mer personlig miljö för både patienter och medarbetare, säger Linn Axelsson Hågevall.

I direkt anslutning till vårdcentralen finns parkeringsplatser för besökare och ett apotek öppnar i början av augusti.

Adressen till de nya lokalerna är samma som tidigare.

För ytterligare information, kontakta gärna:

Praktikertjänsts pressjour, tel: 010-128 36 66, e-post: press@ptj.se

Tillbaka

Blocks