Extern bild

Norrskenets hälsocentral öppnar filial i Svappavaara – ökar bemanningen

Publicerad:

Norrskenets hälsocentral utökar verksamheten med ytterligare en filial när enheten i Svappavaara nu blivit godkänd som filial. Därmed har Norrskenet en hälsocentral och tre filialer, samtliga i de norra delarna av Norrbotten.

Servicepunkten i Svappavaara har nu övergått till att bli en filial. Det innebär att vårdutbudet utökas och nu erbjuds provtagning, läkarbesök, blodtryckskontroll, diabeteskontroll och barnavårdscentral.

- Utgångspunkten med våra servicepunkter är att minska avstånden och ta vården närmare patienterna. När servicepunkten i Svappavaara nu övergår till filial så kommer vi att kunna utöka bemanningen till att omfatta både läkare och sjuksköterska samt BVC när behovet finns, säger Stina Lundberg, verksamhetschef på Norrskenets hälsocentral.

Filialen – som ligger på Kärrvägen 4 – är ett komplement till hälsocentralen i Vittangi och filialerna i Kiruna och Karesuando. Den kommer att vara öppen varje torsdag och tid bokas enklast vid den digitala tjänsten Mitt PTJ eller via telefon på 0980-188 30.

- Vi är väldigt stolta och glada över det här arbetet och att vi kan erbjuda patienterna en närmare vård. Vi gör livet lite lättare för många på landsbygden och det vet jag uppskattas, säger Stina Lundberg.

Förändringen träder i kraft den 1 april 2024.

Tillbaka

Blocks