Extern bild

Praktikertjänst satsar på vaccinationer – startar nytt verksamhetsområde

Publicerad:

Praktikertjänst startar i slutet av april bolagets första vaccinationsmottagning, en mottagning som planeras att följas av fler. Vaccinationsmottagningen öppnar i Malmö och ska drivas av sjuksköterskan Karin Fröberg. Genom satsningen på vaccinationsmottagningar öppnar Praktikertjänst också upp för fler delägare, framför allt sjuksköterskor.

Vaccinationsbranschen har vuxit kraftigt under senaste åren och gjorde dessutom viktiga insatser under covid19-pandemin. Praktikertjänst erbjuder redan idag vaccinationer inom ramen för primärvårdens uppdrag, men separata vaccinationsenheter har inte funnits inom Praktikertjänst tidigare.

- Vi har följt vaccinationsbranschen under några år och ser att det finns utrymme för fler aktörer, framför allt på medelstora städer eller orter där det finns universitet eller högskolor. Därför har vi beslutat att satsa och den första mottagningen öppnar den 22 april i Malmö, säger Carina Olson, vd och koncernchef på Praktikertjänst.

Praktikertjänst är ett vårdkooperativ som ägs och drivs av bolagets cirka 1 300 delägare, som omfattar bland annat läkare, tandläkare, sjuksköterskor, tandhygienister och fysioterapeuter. Flest delägare finns bland läkare och tandläkare, men genom satsningen på vaccinationsverksamheter finns möjlighet att rekrytera fler sjuksköterskor som delägare.

- Genom den här satsningen öppnar vi upp för fler sjuksköterskor att driva verksamhet och ansvara för en mottagning samtidigt som de är delägare i Praktikertjänst. Genom att bredda vår hälso- och sjukvårdsverksamhet med vaccinmottagningar kompletterar vi också erbjudandet inom vår primärvårdsverksamhet, säger Sofie Wallenberg, affärsområdeschef inom hälso- och sjukvård på Praktikertjänst.

Praktikertjänst Vaccincenter Varvet – som drivs av sjuksköterskan Karin Fröberg – kommer att erbjuda vaccinationer på en fysisk mottagning, men också via mobila enheter, så kallade vaccinbussar.

- Det känns både roligt och spännande att vara först ut med en vaccinationsmottagning i Praktikertjänst. Vaccinationer är en central del i dagens hälso- och sjukvård och genom att vaccinera sig skyddar man inte bara sig själv. Man bidrar också till att minska smittspridningen av olika allvarliga sjukdomar samtidigt som man skyddar många barn och vuxna som av olika anledningar inte kan vaccineras, säger Karin Fröberg, verksamhetschef och sjuksköterska på Praktikertjänst Vaccincenter Varvet.

Praktikertjänst planerar nu för att starta ytterligare en vaccinationsmottagning i slutet av 2024 och därefter ytterligare två under 2025 samt eventuellt ytterligare under kommande år.

För ytterligare information, kontakta gärna:

Praktikertjänsts pressjour, tel: 010-128 36 66, e-post: press@ptj.se

Tillbaka

Blocks