Extern bild

Viktoriakliniken och Kattegattkliniken i Halmstad startar gemensam kvälls- och helgmottagning

Publicerad:

Kvälls- och helgmottagningen – som kallas Kvälls- och helgöppet – öppnar den 6 juni i Viktoriaklinikens lokaler på Viktoriagatan 1 i Halmstad. Den är öppen mellan klockan 17.00 och 19.00 på kvällstid och mellan klockan 10.00 och 15.00 på helger. – Genom en egen mottagning får patienterna bättre möjligheter att träffa samma personer som de brukar träffa hos oss, säger Mikael Lundborg, verksamhetschef på Viktoriakliniken.

Genom Kvälls- och helgöppet bryter sig Viktoriakliniken och Kattegattkliniken – som båda ingår i Praktikertjänst – loss från samarbetet runt Vårdcentralen Nyhem, där alla vårdcentraler turats om att bemanna med vårdpersonal under kvällar och helger.

- Vi är övertygade om att den här lösningen är bättre för både våra patienter och våra medarbetare. Våra patienter får nu bättre möjligheter att träffa sin ordinarie läkare eller sjuksköterska samtidigt som det är en miljö de känner igen och känner sig trygga i, säger Jonas Mattsson, verksamhetschef på Kattegattkliniken.

Viktoriakliniken och Kattegattkliniken har tillsammans omkring 19 000 listade patienter och Kvälls- och helgöppet är öppen för alla som är listade på någon av mottagningarna.

- Genom den här lösningen avlastar vi regionens kvälls- och helgmottagning samtidigt som vi ger våra patienter godare möjligheter att träffa någon de känner sedan tidigare och som känner till deras sjukdomshistorik. Det innebär högre trygghet, bättre effektivitet i patientmötet och en bättre träffsäkerhet i valet av behandling, säger Mikael Lundborg.

För ytterligare information, kontakta gärna:

Praktikertjänsts pressjour, tel: 010-128 36 66, e-post: press@ptj.se

Tillbaka

Blocks