Extern bild

Ny vårdcentral i Karlskoga – möjlighet för patienter att lista sig från den 27 juni

Publicerad:

Den 23 september öppnar Karlskogas nyaste vårdcentral – Backa Vårdcentral på Gammelbackavägen 4D. Men redan den 27 juni är det möjligt för patienter att ställa sig i kö och lista sig på mottagningen. Det görs enklast via 1177 Vårdguidens digitala tjänster.

Praktikertjänst Backa Vårdcentral drivs av sjuksköterskan och verksamhetschefen Sara Jansson tillsammans med allmänspecialisterna Krister Åkesson och Nina Pasanen. De är nu i full färd med att få allting klart innan öppning den 23 september.

- Det har varit några intensiva månader och tempot blir nog inte lägre när vi i snabb takt närmar oss öppning. Vi har lyckats att rekrytera medarbetare och arbetar nu hårt tillsammans med att få lokalerna klara. Det är mycket jobb och regelverk kring att öppna en vårdcentral, säger Sara Jansson.

Vårdcentralen – som drivs inom hälsoval primärvård på uppdrag av Region Örebro län – erbjuder samtliga delar inom regionens hälsoval, däribland sedvanliga husläkarärenden, barnavårdscentral, mödravårdscentral och rehab. Vårdcentralen har också samma taxor som övriga vårdcentraler i Region Örebro län.

Patienter – i Karlskoga med omnejd – har från och med den 27 juni möjlighet att lista sig på Backa Vårdcentral. Det enklaste och snabbaste sättet är att logga in på 1177 Vårdguiden och därefter klicka på välj/byt vårdcentral.

Det går även att ladda ner en blankett från 1177 Vårdguiden. Den finns också att hämta på regionens vårdcentraler eller så kan man be att få den hemskickad. Blanketten fylls sedan i och skickas till Region Örebro läns hälsovalsenhet alternativt att den lämnas in på valfri vårdcentral.

- Att vi nu öppnar för patienter att lista sig känns lite som en milstolpe och visar att vi verkligen närmar oss öppning. Det är roligt och pirrigt och vi ser alla fram emot att träffa våra patienter i slutet av september, säger Sara Jansson.

I samma byggnad som Backa Vårdcentral öppnar även Backa Tandvård och Backa Käkkirurgi, tidigare Munhälsan.

Backa Vårdcentral är Praktikertjänsts första i Region Örebro län och med den nya vårdcentralen driver Praktikertjänst 94 vårdcentraler i 17 av 21 regioner.

Om förtidslistning via 1177

När den önskade listningen registrerats på 1177 ligger man ”på vänt” fram till att Backa Vårdcentral öppnar den 23 september. Då släpps listningen igenom i systemet. Innan den 23 september fortsätter man alltså att vara listad på sin nuvarande vårdcentral och man söker vård där precis som vanligt fram till att Backa Vårdcentral öppnar.

För ytterligare information, kontakta gärna:

Praktikertjänsts pressjour, tel: 010-128 36 66, e-post: press@ptj.se

Tillbaka

Blocks