Extern bild

Nytt avsnitt av podden Vårdfrågan – astma och allergi med Victoria Strand på Astma- och allergimottagningen

Publicerad:

I det nionde avsnittet av Praktikertjänsts podd Vårdfrågan intervjuas specialistläkaren och allergologen Victoria Strand på Astma- och allergimottagningen i Stockholm. Hon är dessutom specialsakkunnig läkare, så kallad spesak, inom allergologi i Region Stockholm.

Vårdfrågan #9 är ett samtal om funktionsnedsättningar och hur den som drabbas av astma och allergi kan hantera besvären, besvär som för vissa kan leda till en livshotande allergisk chock.

I avsnittet tar vi bland annat reda på skillnaden mellan astma och allergi och varför besvären ökar. Uppemot 40 procent av befolkningen i Sverige har någon form av allergisk sjukdom och enligt Victoria Strand är sambandet mellan allergisk sjukdom och astma inte så känt som det borde vara.

Lyssna på avsnittet i spelaren nedan eller via ljudplattformarna SpotifyAcastiTunes/Podcaster eller Soundcloud. Avsnittet är också tillgängligt på Praktikertjänsts webbplats.

Vårdfrågan är en podd där Praktikertjänsts medarbetare och experter intervjuas om aktuella ämnen inom tandvård och hälso- och sjukvård. Podden tar upp en bred palett av ämnen och varje avsnitt är en djupdykning på mellan 30 minuter och 1 timme.

Tillbaka

Blocks