Extern bild

Konkurrensverket godkänner Praktikertjänsts försäljning av Proliva till Aleris

Publicerad:

Konkurrensverket har godkänt Aleris ansökan om att ta över specialistvårdskoncernen Proliva från Praktikertjänst. Praktikertjänst fortsätter nu att stärka fokus på de ägarledda enheterna inom tandvård, primärvård och specialistvård. Datum för ett formellt övertagande är ännu inte bestämt.

Det var i december 2019 som Praktikertjänst slöt avtal om att avyttra Proliva till vårdbolaget Aleris.

- Försäljningen av Proliva ligger i linje med Praktikertjänsts strategiska ambitioner om att stärka kärnverksamheten i de ägarledda verksamheterna inom tandvård, primärvård och specialistvård, säger Urban Englund, leg. tandläkare och styrelseordförande i Praktikertjänst.

Proliva – som är Sveriges största specialistvårdskoncern – har tolv dotterbolag, cirka 2 400 medarbetare och en omsättning på 2,6 miljarder kronor under 2019. Flera bolag i koncernen har starka varumärken och hög patientnöjdhet och många verksamheter har fungerat som en viktig förändringskraft i den svenska vården i snart 40 år, däribland verksamheter som Cityakuten och Rehab Station Stockholm.

- Tandvården och hälso- och sjukvården förändras i snabb takt och det ställs nya och hårdare krav på oss som vårdgivare, bland annat från regioner, patienter, myndigheter och medarbetare. Därför måste vi växla upp förändringstakten genom digitalisering, nya arbetssätt och anställningsformer som anpassas efter arbetsmarknadens krav, säger Carina Olson, vd och koncernchef i Praktikertjänst.

Om Proliva

Proliva är Sveriges största specialistvårdskoncern med tolv dotterbolag och cirka 2 400 medarbetare. Koncernen har verkat som en förändringskraft i den svenska vården i snart 40 år och omfattar idag BB Stockholm, CityAkuten, Närsjukhusen i Västra Götaland, Närsjukvården Österlen, Praktikertjänst N.Ä.R.A., Praktikertjänst Psykiatri, Praktikertjänst Ryggkirurgi Strängnäs, Proliva Operationscentrum (fd Praktikertjänst Anestesi), Rehab Station Stockholm, Sollentuna specialistklinik, Stockholm Heart Center samt Ultragyn. Proliva är helägt av Praktikertjänst AB.

Tillbaka

Blocks