Extern bild

Tandläkare Johan Hagman i Varberg prisas för sina insatser

Publicerad:

Tandläkare Johan Hagman i Varberg har tilldelats årets Sverkerpris, ett pris som årligen delas ut av American Dental Society of Sweden och Göteborgs Tandläkare-Sällskap till en person inom odontologin som verkar i tandläkare Sverker Toreskogs anda. I motiveringen lyfts bland annat Johan Hagmans föreläsningar och intresse för ny teknik fram.

Sverker Toreskog är ett välkänt namn i den svenska tandvården, bland annat för sina insatser kring material och estetik, men också för sin föreläsningsteknik. Sverkerpriset delas årligen ut till hans minne och i år har utmärkelsen gått till Johan Hagman, tandläkare och verksamhetschef vid Hagmans Tandvård i Varberg.

Motiveringen lyder: ”Genom att föreläsa och lära ut ny teknik för kompostfyllningar arbetar Johan vävnadsbevarande i Sverkers anda. En välgjord fyllning kan eliminera eller i alla fall fördröja behovet av protetik. Johan föreläser också på ett trevligt, medryckande och pedagogiskt sätt och har bra bildmaterial ad modum Sverker.”

- Det är jättestort att få den här utmärkelsen eftersom Sverker Toreskog är en stor förebild, men också eftersom det är ett erkännande från kollegorna, säger Johan Hagman, och fortsätter:

- Att vara tandläkare är verkligen en ynnest och jag delar Sverker Toreskogs uppfattning om tandläkaryrket. Det är en tredjedel vetenskap, en tredjedel hantverk och en tredjedel social förmåga. Jag träffar trevliga patienter varje dag samtidigt som jag alltid lär mig något nytt, som jag sedan kan använda i mina föreläsningar.

För ytterligare information, kontakta gärna:

Praktikertjänsts pressjour, tel: 010-128 36 66, e-post: press@ptj.se

Om Sverkerpriset

Sverkerpriset till Sverker Toreskogs minne delas ut av American Dental Society of Sweden, ADSS, och Göteborgs Tandläkare-Sällskap, GTS, till en person inom odontologin som verkar i Sverkers anda. I år tilldelades priset Johan Hagman och Åke Parmlid.

Tillbaka

Blocks